4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Burdur'a Kırşehir'den et talebi geldi

Ekonomisinin yüzde 70'i hayvancılığa dayanan Burdur, Anadolu'daki çok sayıda ilin ilgisini çekiyor. Giresun'daki Hekim Süt İşletmesi'nin süt talebinin ardından Kırşehir'den de et talebi geldi.

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, kesimlik hayvan ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla inceleme yapmak üzere Burdur'a geldi. Kırşehir'de faaliyet gösteren Kısmet Et'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Yavuz, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol'u makamında ziyaret etti. Isparta Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Eski'nin de bulunduğu ziyaret sırasında Varol ile görüş alış verişinde bulunan Yavuz, Burdur'un hayvancılık merkezi olduğunu belirtti.

Kırşehir'de kombinada kesim için hayvan ihtiyacını karşılamak amacıyla Burdur'a geldiğini belirten Yavuz, aylık bin büyükbaş ve 3 bin ile 3 bin 500 küçükbaş hayvan kesimi yaptıklarını söyledi. Yavuz, kesim sonrasında etleri karkas yani gövde olarak sattıklarını belirterek "İç Anadolu başta olmak üzere piyasanın et ihtiyacını karşılıyoruz. Hayvancılıkta Burdur'un namını duymayan yok. Biz de ihtiyaç olunca ilk aklımıza gelen yer Burdur oldu. Başkanımız Baki Varol ile yararlı bir görüşme yaptık. Kırşehir'in ihtiyacını Burdur'dan karşılamayı düşünüyoruz" dedi. Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, daha sonra kombinalarda incelemeler yaptı. Geçen günlerde de Giresun'da faaliyet gösteren Hekim Süt İşletmesi Müdürü Mehmet Kıran, talebi karşılamak için kalitesiyle bilinen Burdur'dan süt getirerek hem üretim kapasitesini hem de kaliteyi artırmaya çalıştıklarını açıklamıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?