4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Burdur’da şap alarmı!

Burdur merkez ve ilçelerinde bulunan 8 hayvan pazarında görülen şap hastalığı nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü hayvan pazarlarını kapatma kararı aldı.

Burdur Tarım İ Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Aziziye, Akyaka, Çendik köyleri ile Büğdüz, Bağsaray ve Ürkütlü beldelerinde şap hastalığı görülmesi nedeniyle İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun hastalık tamamen geçinceye kadar hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verdiği bildirildi. Açıklamada, İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun ayrıca Burdur’da tüm hayvan sevklerini 15 gün süre iledurdurma kararı aldığı ve belirtilen sürenin hastalığın seyrine göre uzatılmasına veya kısaltılmasına karar vereceği kaydedildi.

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, “İlimizde faaliyet gösteren tüm hayvan pazarları 31. Ağustos.2010 tarihinden itibaren kapatıldı. Yetiştiricilerimiz, konulan karantina ve kordon tedbirlerine uydukları takdirde hastalığın kısa sürede söneceğine inanıyorum. Ayrıca hastalığın yayılması hususunda temizlik ve dezenfeksiyon konularında hassas davranmaları da çok önemli. İl Müdürlüğü olarak gösterdiğimiz hassasiyeti yetiştiricilerimizin de göstermesi ile hayvan pazarının ve sevklerin kısa sürede açılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 13:32:01
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 14:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?