30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur'da Volkan Konak rüzgarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen MAKÜ 2. Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında Karadeniz’in güçlü sesi Volkan Konak sahne aldı.


MAKÜ Burdur Meslek Yüksekokulu Kampüsünde düzenlenen ve yaklaşık 20 bine yakın öğrenci ile Burdurluların katıldığı konserde birbirinden güzel eserlerini seslendiren Volkan Konak, hayranlarına gecenin geç saatlerine kadar neşeli anlar yaşattı. Zaman zaman öğrencilerin de eşlik ettiği şarkıları söylerken duygusal anlar da yaşayan Volkan Konak, şarkılarının arasında şiirler okuyarak dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Konserin ilerleyen saatlerinde Volkan Konak’a, Gazeteci Tayfun Talipoğlu’da eşlik etti. Talipoğlu konserde kendi yazdığı ‘Seni Seviyorum’ isimli şiirini okudu ve Cem Karaca’nın ‘Islak Islak’ parçasını seslendirdi.Konser de konuşan Karadeniz’in güçlü sesi Volkan Konak şunları söyledi “Sanatçıları yumurta gibi tokuşturmayın gençler, onların çoğalması lazım. Mehmet Akif Ersoy’u, Nazım Hikmet’i, Sabahattin Ali’yi asla unutmayın. Birbirlerine düşürmeyin.

Kör, topal ne olursa olsan bizim şairlerimizdir. Elma dibine düşer, dibinden altına düşmez. Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nın sözlerini kim yazabilir. Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nda emperyalizme karşı sözler çok açık ve nettir. Şairlerini, sanatçılarını asla unutmayın gençler, okuyun onları, onları yaşayın, şarkılarını söyleyin, anlayın, tanıyın.” Konak konuşmasının ardından şarkılarına devam ederken, geç saatlere kadar süren konserde Karadeniz Teknik Üniversitesi Kolbastı Ekibi de sahne aldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?