4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Burdur'da yerli malı duyarlılığı

Burdur Ticaret Borsası, unutulmaya yüz tutan yerli malı haftasını hatırlatmak amacıyla tüm okullara ceviz, kuru üzüm, havuç, elma ve mandalina dağıtıldı.

Yerli malı haftası nedeniyle hazırlanan paketler Burdur Valisi Rasih Özbek ile protokol üyelerinin katıldığı bir törenle okullara teslim edildi. Burdur Ticaret Borsası'nda düzenlene törene, Vali Rasih Özbek, Vali Yardımcısı ve Defterdar Ramazan Taşaltın, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 58'nci Piyade Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Hayta, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Tarım İl Müdürü Kadir Güven, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Borsa Başkanı, "Bugün burada 8 yaşımdaki günümü hatırlıyorum. Yerli malı haftası kutlaması çocukluğumuzdan geliyor. Bu alışkanlığımızı örf ve adetlerimizi kaybetmemiz için bu yıl böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Marka tutkunluğu, pahalı satılan daha kalitelidir anlayışı iyice yerleşiyor. Bu anlayışın önüne geçmek için bu haftanın manasını bir kez daha hatırlatmak istedik" dedi. Belediye Başkanı Sebahattin Akaya ise, "Bu etkinlik beni geriye götürdü. Sadece yiyecek emtiası ile değil de yerli mallarımızı dünya pazarlarında rekabete dayanır bir ölçüde inşallah tanıtırız. Bugün bunun göstergeleri var. Türkiye inşallah kendi mallarıyla dünyada hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu. Burdur Valisi Rasih Özbek de, yerli malı haftasının ne olduğunu Suna Uzal İlköğretim Okulu öğrencisi Muammer Düzgün'den anlatmasını istedi. Öğrenci yerli malının desteklenmesi gerektiğini ve bu haftanın bunun için kutlandığını söyledi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Vali Özbek, "Yerli malı unutulmaya başlayan bir kavram haline geldi. Ulusumuzun Kurtuluş Savaşı ile birlikte dönemin yöneticilerinin uygulamaya koyduğu bir alışkanlıktı. Bir ara bunu unutur olduk. Bizim mallarımız dünyada bir numara, her şeyi bulabiliyoruz. Yerli malı sadece yiyecekle ilgili bir kavram değil. Bunu gençlere çocuklara anlatmakla yarar olacağını düşünüyorum. Bundan sonra anne ve babalarını illa ithal şu marka ayakkabı ve benzeri şey almaya zorlamayacaklar" dedi. Borsa tarafından t130'ar kilo ceviz, elma, mandalina, kuru üzüm ve havuç ile 8 bin ayran hazırlandı ve il merkezinde 25 okul ile Taşkapı Köyü İlköğretim Okulu'na yerli malı haftası nedeniyle öğrencilere dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül göz IP: 88.249.50.xxx Tarih : 16.12.2007 20:39:54

ben burdur güneyyala köyündendim birzamanlarşalvarsporda olduğu gibi.bakı varol sadece reklam amaçla kullanır herkezi bizi kullandığı gibi,