30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur'dan Expo 2014'e destek

Burdur'dan Antalya Expo 2014'e tam destek verilecek.

Şehirlere çok büyük ekonomik katkısı da olan Expo Fuarları ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Antalya'nın Expo 2014'ü alabilmesi için kurumsal bir yapı oluşturularak Antalya Expo Meclisi oluşturulacağını belirtti.

Özçelik, açıklamasında, Expo'nun dünyada kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak nitelendirildiğini belirterek "Alışık olduğumuz anlamda bir ticari fuardan çok, kültürel bir etkinliktir. Ürün satışlarından öte ülkeler kültürlerini, tarihlerini ve deneyimlerini ortaya koyarak fuarlarda etkinlikler göstermektedir. 1992 yılında İspanya'nın Sevilla kentinde düzenlenen Expo'ya 42 milyon yabancı turist katıldı" dedi.

Expo'nun düzenlenecek şehre yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırımın yapıldığını belirten Özçelik, şunları söyledi: "Dünyanın en önemli fuar organizasyonu olan Expo 2014 için komşumuz Antalya ilinin aday olması biz Burdur da yaşayan Burdurlular ve Antalya'da yaşayan Burdurlular adına gurur vericidir. Antalya'nın Expo 2014 almak için kurumsal bir yapı oluşturularak Antalya Expo Meclisi oluşturulacaktır. Burdur Özel İdaresi Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği,Pankobirlik ve diğer sivil toplum örgütleriyle Antalya'daki 'Çocuk ve çiçek' temasıyla aday olan Antalya'mıza destek verilmelidir. Antalya'nın bu yoldaki mücadelesinde ve çalışmalarında Antalya Milletvekillerinin ve Antalya kamuoyunun yanındayız."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:30:27
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 18:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?