2
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Burdur'dan Samsun'a 180 düve

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB), Samsun Osmanbeyli köyünde 180 baş gebe düve teslim etti. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Burdur'un, Türkiye'nin damızlık sığır merkezi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Burdur'da tüm ihaleleri birlik olarak aldıklarını belirten Özcan, gerek düvelerimiz gerekse hayvanların sevk ve teslimatındaki standartlarının oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Burdur dışına gönderilen düvelerin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyen Özcan, "Hem düvelerimizin marka değeri artmış, hem de Burdurlu yetiştiricimizin cebine para girmiş oluyor. Damızlık düve için Burdur' u seçen yetiştiriciler de; belge ve bilgileri eksiksiz, gerekli aşıları yapılmış, gebeliği ultrason kontrolü ile tescilli, yüksek verimliliğe sahip düveler almış oluyor. Birliğimiz bu işte kar amacı gütmeden, hem satan yetiştiriciyi, hem de alanı memnun eden bir aracı konumunda." dedi.

Osmanbeyli Muhtarı Ramazan Bülbül de aldıkları 180 düvenin tamamının ihale şartnamesinde yer alan özelliklerden daha iyi durumda olmasının memnuniyet verdiğini, sahiplerine de bol kazanç sağlayacağını belirtti.

Burdur'un çeşitli ilçe ve köylerinden toplanarak 12 kamyonla Samsun'a götürülen düveler, BDSYB'nin veteriner hekim ve sağlık teknisyenlerinden oluşan ekip tarafından kontrol edildi. Kontrolden geçen düvelere, gerekli aşıları (Pasteurella spp, Clostriaium spp, Vitamin ADE3 ve Parazit ) yapılıp, ultrasonla gebelik kontrolü yapıldı. Düveler, mıknatıs yutturularak sahiplerine teslim edildi.

CHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2013 Perşembe 18:12:42
Güncelleme :5 Kasım 2013 Salı 17:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?