8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Burdurlu klasik müziği tanıyacak

Akbank Oda Orkestrası, Ege Konserleri’nin 5.’sini Burdur Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenledi.
İstanbul’da verdikleri konserlerden sonra Anadolu turnesine çıktıklarını ifade eden Akbank Oda Orkestrası Şefi Cem Mansur, konser verdikleri illerde üniversite öğrencileri ile klasik müzik hakkında sohbet ettiklerini söyledi.

Mozart’ın babasının da müzisyen olduğunu söyleyen Akbank Oda Orkestrası Şefi Cem Mansur, "Mozart, kısacık hayatında, yaylı sazlar senfonisine ölümsüz besteler kazandırmıştır. Dört yaşında müzik eğitimine başlayan Mozart, kendini ispat etmek için 13 yaşında müziğin başkenti Viyana’ya gitmiştir. 1772 yılında 16 yaşındayken Avrupa’da tüm müzik otoritelerine kendini kabul ettirmiştir. Notaları Mozart’ın ölümünden sonra bulunan Allegro, Andante ve Presto bestelerini konserlerimizde seslendiriyoruz. Konserlerimizde ayrıca Gürcü besteci Azaraşvili’nin yeni bilinen ’Noktürn’ senfonisini yaylı sazlar senfonisi severlerle buluşturuyoruz" dedi. 2004 yılında Anadolu turnesine çıkarak 35 gençlik konseri verdiklerini dile getiren Şef Mansur, çok sesli evrensel müziğin, çağdaş toplumda müzik dinleyicisi olsun olmasın herkesin yaşamını zenginleştireceğini kaydetti.

Akbank Oda Orkestrası’nda; kemanda Hakan Şensoy, Mesut Çınar Ülkü Koper, Ayda Tunç Boyacı, Sevil Ulucan, Gaye Süslüoğlu, Seda Subaşı, Dolunay Erden, Nilgün Yüksel, Özlem Mardinli, Tuba Bayav ve Yaren Budan; viyolalarda Deniz Yücel Ahmet Altınel, Beste Tıknaz, Seçil Öztürk; viyolonsellerde Şafak Sökmen, Jülide Canca Eke, Eda Şakul ve Erman İmayhan; kontrbaslarda Farheng Ş. Bahçeban ve Arda Ağoşyan yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:46:52
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?