30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdurlular Çin'i protesto etti

Burdur'da bir grup sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyesi, Cumhuriyet Meydanında Çin'in Uygur Türklerine yaptığı vahşeti protesto etti.

AS-KON, Anadolu Gençlik Derneği, ÖĞ-DER, Memur-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, TOÇ BİR-SEN, Sağlık-Sen, Eğitim-Bir sen, Büro Memur Sen, Kültür Memur-Sen, BİHDER, Saadet Partisi ve Cansuyu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütü Çin zulmünü kınadı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını Diyanet-Sen Burdur Şube Başkanı Faruk Bilgiç okudu. Bilgiç, Çin'in Özerk Uygur Bölgesi'nde yaşanan hadiselerin milletimizi derin bir kedere ve endişeye sevk ettiği belirtilerek "Sivil toplum
örgütleri olarak Doğu Türkistan'da dünyanın gözü önünde cereyan eden bu kanlı olayları kınıyoruz. Çin zulmünü kınıyor ve Müslüman Uygur Türklerine herkesi yardım elini uzatmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Çin'e ciddi bir uyarıda bulunulması istenilen bildiride, Siyasi İktidar'ın içinde bulunduğu ağır mesuliyetin farkına bir an önce varması ve bu zulmün sona ermesi için gerekli hamleleri yapması istendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?