8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Burdurlu'ya 'Yeşil Kart' müjdesi

Burdur İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren, Burdur’da yaklaşık 23 bin kişinin yeşil karttan yararlandığını söyledi. Özeren, yeşil kart sahiplerinin artık muayene, tetkik, tahlil, pansuman, diş çekimi, protez ve gözlük hizmetlerindenden de yararlanacağını söyledi.

Yeşil kart sahibi vatandaşların Bağ-Kur’lulara verilen tüm hizmetlerden yararlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren, "23 bine yakın vatandaşımız, yeşil kart hizmeti alıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı kanun ve yönetmelik değişikliğiyle yeşil kart sahibi hastaların tedavi kapsamı genişletildi.

Ödeme gücü olmayan vatandaşların tedavi giderlerinin yeşil kart verilerek devlet tarafından karşılanması hakkındaki kanun değişikliği, Temmuz 2004’de yürürlüğe girdi. Artık yeşil kart sahipleri, muayene, tetkik, tahlil, pansuman, diş çekimi, protez ve gözlük hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ancak, yeşil kartlılar altın veya kıymetli madenlerden oluşturulan protezlerden faydalanamayacak. Protezlerin yenilenebilmesi, bunun zorunlu olduğunun doktor raporuyla belgelenmesi halinde mümkün olabilecek" dedi.

Yeşil kartlı vatandaşların ilaçları, Sağlık İl Müdürlüğü’nce anlaşma yapılan eczanelerden alabileceğini ifade eden Özeren, "90 günün aşılmaması kaydıyla annenin, yeni doğan bebeğin ve acil müdahale gerektiren hastaların masrafları, yeşil kart çıkarıncaya kadar saymanlıklar ve mal müdürlüklerine gönderilen yeşil kart ödeneğinden karşılanacak. Ayrıca yeşil kart sahibi vatandaşlarımız gözlük alabilecek ve bu gözlükler 22 Haziran 2004 tarihli 5193 sayılı Optisyenlik Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından ruhsat verilmiş yerlerden temin edilebilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 16:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?