30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur'un Polonyalı konukları

Bucak'ın kardeş şehri Polonya'nın Krotoszyn heyeti, Burdur Valisi İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Burdur'a gelen Bucak'ın kardeş şehri Polonya'nın Krotoszyn Belediye Başkanı Julian Joks, Vali İbrahim Özçimen'i ziyaret etti.

Krotoszyn Belediye Başkanı Julian Joks, Haziran ayı sonunda tamamlanacak olan 'Bucak-Burdur ve Krotoszyn-Polonya arasında işbirliği ve Kardeş Köprüsü' isimli Avrupa Birliği Hibe Projesi faaliyetlerinin olumlu sürdüğünü ve Krotoszyn beldesinde Türkiye'yi tanıtıcı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye-Polonya İşbirliği Derneği'nin Krotoszyn beldesinde açıldığını belirten Başkan Joks, "Dernekte arkadaş birliği kuruldu. Gençlerimize Türk gençlerini tanıtıcı faaliyetler yapıldı. Bunun en büyük örneği ise Türkiye Bilgi Yarışması oldu. Öğrencilerimizin Türkiye'yi tanımaları için bilgi yarışmaları düzenledik" dedi.
Burdur Bucak ve Polonya Krotoszyn arasında oluşabilecek ekonomik faaliyetlerine de değinen Joks, "Bucak'a iki kere geldim. Asıl amacımız milletlerin birbiriyle kaynaşmasını sağlamak. Türkler Polonya'da ve Polonyalılar da Türkiye'de yatırım yapmak istiyor. Fakat bu yatırımlar iş adamları ve halk arasındaki tanışma ve kaynaşmaya bağlı" şeklinde konuştu.

AB konusunda Türkiye'ye yardım edebileceklerini ifade eden Başkan Joks, AB konusunda kendilerinin tecrübe kazandığını bu nedenle tecrübelerini Türkiye ile paylaşabileceklerini söyledi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ise, "Polonya'da Türkiye'yi tanıtıcı bilgi yarışmaları yapılıyor. Biz de Polonya'yı tanıtıcı bilgi yarışması yapacağız. Önemli olan milletlerin birbirleriyle kaynaşmasıdır. 'Bucak-Burdur ve Krotoszyn-Polonya arasında işbirliği ve Kardeş Köprüsü' isimli Avrupa Birliği Hibe Projesi faaliyetlerinin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Polonyalı heyete Burdur'a özgü sipsi çalarak tanıtımını yapan Sipsi Dünya Şampiyonu Hüseyin Demir, ardından misafirlere sipsi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 22:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?