9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Burdur'un tanıtımı Hidayet'e emanet

Vatani görevini yerine getirmek için Burdur'da bulunan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, bugün sabah yapılan yemin töreninden sonra, eşi Banu Ergür'le birlikte Burdur Valisi Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti. Vali Direkçi, Türkoğlu'nu Burdur'un Fahri Turizm Elçisi ilan etti.

Ziyaret sırasında Vali Can Direkçi, Hidayet Türkoğlu ve eşine Burdur'u tanıtan çalışmalardan bahsetti. Direkçi, "Burdur birçok özelliği olan bir kenttir. Bu özelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Sagalassos antik kenti gerçekten ikinci bir Efes olmaya aday, çok önemli bir değer. Kalıcı çalışmalar sürdürülüyor. Sagalassos kazısı Belçikalı Profesör Marc Waelkens'in nezaretinde yapılıyor ve bu kazılara Belçika kraliyet ailesi de destek veriyor" dedi. Direkçi, konuşması sırasında Burdur'un değerlerinin pek bilinmediğini; bu değerlerin tanıtımı için çalışmalar yapıldığını söyleyerek, "Bizler Burdur'u her vesile ile tanıtmaya çalışıyoruz ve sizi de Burdur'un Fahri Turizm Elçisi ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Direkçi, Burdur'un Hidayet Türkoğlu'nun üzerinde önemli izler bırakacağını tahmin ettiklerini ve izlenimlerini de Amerika'da ve diğer bulunduğu ortamlarda anlattığı zaman Burdur'a çok büyük katkılar yapmış olacağını söyledi.
Hidayet Türkoğlu, gazetecilerin askerliği ile ilgili sorularına ise, "Şu an resmi bir kimlik içindeyim, konuşmam doğru olmaz. Hem giydiğim milli formaya hem de içinde bulunduğum askerlik kurumuna zarar vermemesi için açıklama yapmak istemiyorum. Askerlik bittikten sonra sizinle uzun uzun konuşur askerlik anılarımı ve basketbol hayatımı anlatırım" diyerek yanıt verdi.

Vali Direkçi, Hidayet Türkoğlu'nun eşi Banu Türkoğlu'na Burdur'un meşhur Alaca dokumalarından birer örnek, Hidayet Türkoğlu'na da Burdur'u tanıtan üzerinde 'Uyuyan Güzel'lerin bulunduğu bir tabak ve Sagalassos antik kentini tasvir eden tabloları hediye olarak verirken, Hidayet Türkoğlu ise Vali Direkçi'ye 5 numaralı formasını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 18:55:56
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 14:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUAMMER TAŞAN IP: 81.214.176.xxx Tarih : 18.07.2005 23:40:32
Ağlasun'lu bir bürokrat olarak Sayın VALİMİZİ değerli çalışmaları ve Antik SAGALASSOS Kentini Mİlli oyuncu Hidayet TÜRKOĞLU aracılığıyla dünyaya tanıtma çabaları nedeniyle kutluyor,Hidayet'i antik kente davet ediyor,Sayın Valimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.