4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

'Canan'dan bir batında 5 buzağı

'CANAN' BİR BATINDA 5 BUZAĞI DOĞURDU

Burdur'un Kemer İlçesi'nde 6 yaşındaki Holstein cinsi 'Canan' isimli inek beşiz doğurdu. Milyonda bir görülen vaka olarak nitelendirilen doğum sonrası 5 buzağından sadece biri hayatta kaldı.

Burdur Kemer İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Hasan Çelik, gebe ineğinin yem yemediğini görünce ikiz doğuracağını düşündüğünü söyledi.

Çelik, ahıra girdiğinde şaşkınlık yaşadığını anlatarak, "Çünkü,TR15236978 kulak küpe numaralı ve 6 yaşındaki Canan isimli ineğin beşiz doğum yaptığını gördüm. Buzağıların en küçüğü 16, en büyüğü ise 19 kilogramdı" dedi. 5 buzağının sadece birinin hayatta kaldığını da sözlerine ekleyen Çelik, "Ertesi gün ahıra girdiğimde 4 buzağının ölmüş olduğunu gördüm. Şimdi sadece biri hayatta" diye konuştu.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, buzağıların en küçüğünün 16, en büyüğünün ise 19 kilogram ağırlıkta olduğunu belirterek, "Yavrulardan sadece birisi yaşıyor. Dört buzağının ölmesine üzüldük çünkü yaşalardı Türkiye'de ilk olacaktı. Bir ineğin bir batında beşiz doğurması çok nadir görülen bir olay" dedi.

'CANAN' BİR BATINDA 5 BUZAĞI DOĞURDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:58:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 14:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?