4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Çatak projesi start alıyor

ÇATAK PROJESİ  GÖLHİSAR'DAN BAŞLAYACAK

Gölhisar'da 600 dekar arazide uygulanacak olan Çatak Projesi çalışması başladı. Çatak Projesi'ne uyan çiftçilere dekar başına 60 TL ile 135 TL arasında ödeme yapılacağını bildirdi.

Tarım arazilerinin korunmasını amaçlanan Çatak Projesi hakkında bilgi veren Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, projenin ilk olarak Gölhisar merkeze bağlı Yamadı, Uylupınar, Hisarardı, Karapınar, Kargalı köylerinde uygulanacağını belirtti. Güven, proje kapsamında belirlenen hassas bölge içinde 3 yıllık toprak ve su korunması ve erozyonu önleyici tedbirlerin uygulandığı arazilere dekar başına 60 TL verileceği belirterek, uygun sulama, kontrollü ilaç ve gübre kullanılan, çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaları kapsayan arazilere de dekar başına 135 TL ödeme yapılacağını aktardı.

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, “Çatak Projesi kapsamında ilimizde yapılacak uygulamalar il proje komisyon kararı ile Gölhisar’da gerçekleştirilecek. Çatak Projesi toprak ve su kaynaklarının korunmasını, kontrollü ilaç ve gübre kullanımını amaçlayan, çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaların desteklendiği bir proje. Projenin uygulanacağı 19 il içerisinde Burdur'un da olması oldukça sevindirici. Gölhisar’da çiftçilerin proje konusunda son derece ilgili davranacaklarına inanıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü teknik ekiplerimiz proje uygulamasında her türlü teknik desteği verecek” dedi.

ÇATAK PROJESİ  GÖLHİSAR'DAN BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?