30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Çete operasyonu: 11 gözaltı

Antalya ve Burdur'da düzenlenen “Tünel” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 11 zanlı, adli tıp kontrolünden geçirildi.

Antalya ve Burdur emniyet müdürlükleri kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve aralarında, suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın ortağı olduğu öne sürülen Ertuğrul K, Burdur Cezaevi birinci müdürü ile 2 infaz koruma ve 1 emekli astsubayın da bulunduğu 11 kişi, Antalya Adliyesi'ne getirilerek adli tıp kontrolünden geçirildi. Zanlılar, kontrolün ardından tekrar sorgu için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, cumhuriyet savcılığının koordinasyonunda Burdur ve Antalya'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın ortağı olduğu öne sürülen Ertuğrul K. tarafından kurulduğu bildirilen suç örgütünün çökertildiği belirtilmişti.

“Tünel” adı verilen operasyonda çökertilen suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ertuğrul K'nin kamuoyunda “Hilton Cinayeti” olarak bilinen, eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk'un bir akrabasının öldürülmesiyle ilgili olarak 13 yıldır Burdur Cezaevinde yattığı ve örgütü buradan yönettiği ileri sürülmüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?