30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Çevre düzen planı tanıtıldı

Burdur-Antalya Bölgesinde uygulanacak olan 1/100 000 ölçekli çevre düzeni planı Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu Başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelere tanıtıldı.

Bucak Belediyesi Vali Recai Tosyalı Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur il Çevre ve Orman Müdürü Salim Özdemir, Bucak ve Civar Belediye temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sanayi kuruluşları temsilcileri katıldı.

Katılımcılara Burdur İl çevre ve Orman Müdürü Salim Özdemir ve Burdur il Çevre ve Orman Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Gülçin Kurtman tarafından Burdur-Antalya Bölgesinde yeni uygulanacak olan 1/100 000 ölçekli çevre düzeni planı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Burdur İl çevre ve Orman Müdürü Salim Özdemir ve Burdur il Çevre ve Orman Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Gülçin Kurtman’a katılımcılar tarafından yeni uygulamaya konulacak çevre düzeni planındaki eksiklikler bildirildi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada “ Burdur-Antalya Bölgesinde uygulanacak olan 1/100 000 ölçekli yeni çevre düzeni planı İlçemiz ve bölgemiz açısından büyük önem arz ediyor. Bu plan ilçemizin ve bölgemizin geleceğini şekillendirecek. Bu planda ayrılmış olan Turizm alanları, Orman sınırı, tarım alanı, hayvancılık alanı, seracılık alanı, sanayi alanı, yerleşim yerleri alanı gibi alanlar belirleniyor. Bu düzenlemeye plan yapan ve uygulayan İl Özel İdaresi, Belediyeler, OSB’ler, yatırımcılar tüm özerk ve özel kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlarımız uymak zorundadır. Daha önce Danıştay tarafından iptal edilen 1/100 000 ölçekli çevre düzeni planı Çevre ve Orman Bakanlığınca eksiklikleri giderilerek yeniden onaylanmış 27.05.2009 tarihinde askıya çıkılmış bir aylık askı süresi 27 Haziran 2009 tarihinde dolmaktadır. Askı süresinde özellikle Belediyeler Çevre düzeni planında kendi imar planlarına uygun olmayan düzenlemeler ve durumları tespit edip, itiraz etmelidirler. Bunun dışında halihazırda mevcut olan bazı alt yapı tesislerinin, sanayi tesislerinin çevre düzeni planında gözükmüyor olması da önemli bir sorundur. Bu gibi durumların çokça olduğu gözlenmektedir. Bunun için Belediyelerin, Sanayi ve Ticaret Odası ve Mevcut Sanayi Kuruluşları ve Fabrikaların kendi tesisleri ile durumunu imar planında nedir, İmar dışı alanda ise eğer mevzi imar planı varsa İl Özel İdaresi ile de görüşerek, çevre düzeni planındaki durumuna bakılmalı ve uygun değilse mutlaka itiraz etmelidirler. Dolayısıyla bu konu çok önemlidir. Burdur Antalya 1/100 000’lik Çevre Düzenleme Planı öncelikle Belediyelerimizi, Sanayicilerimizi, çiftçilerimizi tüm toplum kesimlerini ilgilendirmektedir. Gerekli Hassasiyetin gösterilerek mutlaka planın incelenmesi ve varsa hatalar ve eksikliklerin düzeltilmesi için askı süresi içinde yani 27 Hazirana kadar itiraz edilmelidir.”dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 10:37:10
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 10:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?