4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Ceza ve Tutukevi yıkıldı

2007 Yılında yasal şartları taşamadığı gerekçesi ile içinde bulunan mahkumlar Ağlasun Ceza ve Tutuk evine nakledilen Bucak Ceza ve Tutukevi yıkıldı.

Uzun yıllar Bucak ilçesinde cezalıların ve tutukluların kaldığı ceza evi binası 400 m2 alan üzerine kurulması ve yasal şartlara uygun olmaması nedeniyle 2007 yılında Adalet Bakanlığınca kapatılarak içinde bulunan tutuklular Ağlasun ilçesindeki Ceza ve tutuk evine sevk edilmişti.

Boşaltıldığı yıldan bu tarafa atıl şekilde yıkımını bekleyen esik ceza ve tutuk evi binası Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yıkım kararı verdi. Bucak Belediyesi iş makineleri tarafından yıkılan Ceza ve tutuk evinin arsasına adliye lojmanları ve misafirhanesinin yapılacağı belirtildi.

YENİ CEZAEVİ ÇELTİKÇİ İLÇESİNE YAPILACAK

Bucak’taki cezaevinde bulunan mahkumların Ağlasun Cezaevine sevk edilmesi ve binanın yıkılması ile yeni bir ceza ve tutukevi binası yapılması ihalesi yapıldı. . Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dalkuş “Çeltikçi ilçesine 140 dönümlük sahada bin mahkum kapasiteli cezaevi bunası yapılacak. Yeni cezaevi binasının ihalesi yapılmış olup 2011 yılında tamamlanacak. Yeni cezaevi Bucak Adliye Sarayına bağlı olarak çalışacak” dedi.

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?