30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Cezaevi değil Ali Baba’nın çiftliği!

13 yıldır Burdur’da yatan bir hükümlünün müdür ile gardiyanlardan yardım alarak cezaevini ele geçirdiği, uyuşturucu ve kadın soktuğu belirlendi

Antalya ve Burdur’da eşzamanlı gerçekleştirilen “Tünel” adlı çete operasyonunda, Burdur Cezaevi’nin durumu da ortaya çıktı. Hükümlü Ertuğrul Karaman’ın, cezaevinin “tek yöneticisi” olduğu anlaşıldı.

Antalya Emniyeti, Burdur Cezaevi’nde 13 yıldır yatan Karaman’ın, kendisiyle aynı cezaevinde bulunan ve tahliye olan adamlarını Antalya’ya göndererek bir suç örgütü oluşturduğunu tespit etti.

Suç örgütü, bazı kişilerden haraç aldı ve çek - senet tahsilatı yaptı. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Karaman’ın cezaevine istediği herşeyi rahatça soktuğu belirlendi. Cezaevi Müdürü Halil B. ile gardiyanlar Ali C. ve Molla U’nun da Karaman’a yardımcı olduğu anlaşıldı.
Karaman’ın, ekmek getiren fırıncı aracılığıyla cezaevine sürekli esrar soktuğu ve kullandığı tespit edildi. Bir süre önce, çeteyi takip eden polisin kokain olarak değerlendirdiği toz maddenin cezaevinde bulunması üzerine, müdürün devreye girerek gardiyanlara “o gıdadır” dediği, gardiyanların da maddeyi attığı tespit edildi.

Antalya’da ağırlama
Cezaevindeki aramalar öncesinde de, gardiyanların Karaman’ın dışarıdaki adamlarına bilgi sızdırdığı saptandı. Cezaevi müdürü ve iki gardiyanın, Karaman’a yaptıkları yardımlar karşılığı Antalya’da ağırlandığı belirlendi. Karaman’ın diğer tutuklu ve hükümlülere telefon kullandırdığı kayıtlara girdi. Operasyon kapsamında yapılan son aramada, Karaman’ın koğuş kapısının kesilmesiyle şarj cihazları bulundu.

Karaman’ın, gece yarısından sonra kadın arkadaşlarını arayıp uzun süren müstehcen içerikli konuşmalar yaptığı ortaya çıktı. Kadın arkadaşlarını sürekli cezaevine çağıran Karaman’ın, yönetimle olan yakın ilişkileri sayesinde “özel görüşmeler” yaptığı saptandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 09:01:02
Güncelleme :15 Şubat 2009 Pazar 09:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim guley IP: 62.163.84.xxx Tarih : 3.03.2009 01:51:20

sadece burdur bir de karaman cezaevine baksalar