4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

CHP'li gençler kalem kırdı

CHP'Lİ GENÇLER KALEM KIRDI

CHP Burdur Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye'de ifade özgürlüğünün engellendiğini belirterek Burdur Valiliği önünde kalem kırdı.

İfade özgürlüğünün kısıtlandığını ve engellendiğini belirten CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Barış Ayten, "2002'den bu yana basın mensupları, aydınlar, gençler ve birçok bilim insanı düşüncelerini açıkladı diye baskı altına alındı, susturuldu" dedi. Üniversitelerin de baskı altına alındığını iddia eden Ayten, "Referandum sürecinde hiçbir üniversiteden yorum gelmemesi sizce de garip değil midir? Bugün akademilerimiz hem bilimsel hem de maddi olarak yok olma aşamasındadır. Bizler CHP'nin, 'fikri hür,

irfanı hür, vicdanı hür' gençliği olarak, 'Düşüncelerinizden nefret ediyor olabilirim ama onları açıklamanıza sonuna kadar saygı duyuyorum' anlayışında hareket ediyoruz. Bu doğrultuda mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Barış Ayten'in konuşmasının ardından, CHP'li gençler siyah bant yapıştırdıkları ellerindeki kalemleri kırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 15:49:01
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 22:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
R. Kerim ÖZKAN IP: 78.164.108.xxx Tarih : 15.10.2010 13:41:59

Burdur CHP Gençlik Kolları  Başkanımız Barış Ayten'i ve arkadaslarını çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum.Başarılarınızın devamını dilerim selamlar.