9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Çiftçiye hastalığı haber veren cihaz

Burdur Tarım İl Müdürlüğü'ne, yetiştirilen tarım ürünlerinin hastalık durumunu erken safhada tespit eden elektronik uyarı sistemi alındı. Tarım İl Müdürlüğü'nde, yeni alınan cihazların tanıtımı amacıyla bir yemek verildi.

Vali Can Direkçi'nin de katıldığı toplantıda, Özel İdare tarafından Tarım İl Müdürlüğü'ne alınan 13 bin YTL değerindeki "Metos" isimli elektronik tahmin ve erken uyarı sistemi tanıtıldı.

Elektronik tahmin ve erken uyarı sistemi sayesinde Burdur'da yetiştirilen tarım ürünlerinin hastalıklı ve zararlı durumu erken safhada tahmin edilebilecek. Cihazla üretim sahalarında ilaçlama sayısının düşmesi sayesinde tarım ilaçlarının kullanımında tasarruf ve ürün veriminde artış hedefleniyor.

Tarım İl Müdürü Kadir Güven, Hacılar Köyü'ne 14 Haziran'da kurdukları bu cihaz sayesinde 8 köyün bilgilerine aynı anda ulaşabildiklerini, bu 8 köyden 470 YTL karlarının olacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Can Direkçi, bu cihaz sayesinde ilaçlamanın düzenli yapılacağını ve ne kadar kullanacağının sağlıklı bir şekilde öğrenilebileceğini belirterek, "Bu cihazları mümkün olduğu kadar yaygınlaştıracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:32:29
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 16:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?