30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Damızlık sığır alımında devrim

Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de en kaliteli damızlık sığırların yetiştirildiği Burdur’da damızlık sığır almak isteyenler artık köy köy gezmeyecek. Damızlık SığırYetiştiricileri Birliği’nde oluşturulan toplama merkezi, alıcılara kolaylık sağlayacak.

Yılda 5 binden fazla damızlık sığırı yurt geneline, Tarım Bakanlığı’nın açtığı ihaleler yolu ile satma başarısını gösteren Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, satın aldığı 20 dönüm arazili tesislerinde damızlık sığırları toplayarak, alıcılarına hizmet verecek.

KÖY KÖY GEZİLMEYECEK

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, damızlık sığır almak için Burdur’a gelen ihale komisyonlarının, artık köy köy gezerek alım yapmalarının önlendiğini ve damızlık sığırların bu tesiste toplanarak satışının yapılması ile alıcılara büyük kolaylık sağlandığını belirtti.

Özcan, “20 dönümlük araziyi ve tesisleri Düve Toplama Merkezi yapmak için satın aldık.Üyelerimizin damızlıklarını, aracı kullanmadan direkt olarak alıp, burada pazarlamayı düşünüyoruz. Zaman zaman Tarım Bakanlığı’nda yapılan Kooperatif İhalelerine katılarak, 200–300 başlık ihaleleri alabiliyoruz. Bundan sonra damızlık sığır almak için Burdur’a gelen ihale heyetlerini köy köy gezdirmeyi düşünmüyoruz. Burada topladığımız elimizdeki mevcut damızlık sığırları, burada göstererek satışını yapacağız” dedi.

İHRACAT YAPMAK İSTİYORUZ

Artık damızlık ithal etmeyi değil, damızlık ihraç etmeyi düşündüklerini de sözlerine ekleyen Burdur damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, “Bu tür yatırımlar ithalatın önüne konmuş bir tuğladır. Biz Burdur olarak ülkemiz geneline damızlık sığır ile ithalata dur diyen bir il konumuzdayız. Yılda 5 binden fazla damızlık sığırı yurt geneline satıyoruz. Ancak, artık ülke dışına taşmayı, ihracat yapmayı istiyoruz çünkü bizim hayvanlarımız kaliteli ve ihracata elverişli damızlık sığırlar” dedi. Bu konuda Tarım Bakanlığı’ndan ihracat yapabilme imkanı tanımalarını istediklerini ifade eden Özcan, “Biz bize de yeteriz., ihracata da” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:09:55
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NAİ SEVİNÇ IP: 85.99.140.xxx Tarih : 17.09.2009 22:49:50

Eğer birazdaha oturup bişeyler yapmazsanız KÖYLÜMÜZ NE SAĞACAK İNEK, KOYACAK NEDE ETLİK HAYVAN ONDAN SONRADA DIŞARDAN SÖZÜM ONA UCUZ DOMUZ ETİ SÜT DİYEREK BOYAVESÜTTOZU İTHALATIYAPARLAR YUMURTADA OLDUĞU GİBİ RANTCILARA GÜN DOĞARRRRRR