30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Davulculara Akkaya'dan ziyaret

'Müzisyenler Kahvesi'nde ramazan davulcularını ve zurnacılarını ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, manilerle karşılandı.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın Müzisyenler Kahvesi'ni ziyaretine mahalle sakinleri de katıldı. Başkan Akkaya'yı manilerle karşılayan ramazan davulcu ve zurnacıları, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Burdur'da ramazan ayında sahurda sadece davul değil, zurna da çalındığını belirten Başkan Akkaya, "Başka kentlerde sadece davul var. Burdur'da ise davul ve zurna birlikte çalınıyor. Sahurda gürültü oluyor diye vatandaşların şikayetçi olmaması ve geleneğimizin sürdürülmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Burdur manilerini bir dergide toplattığı ve bunu ramazan davulcularına verdiğini hatırlatan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, geçmişten günümüze pek çok mani geldiğini söyledi.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Akkaya, evlerin bahçelerinde yapılan düğünlerle ilgili olarak, "Sokaklar kapatılmadan düğün yapılması yasal. Bu, çoğu zaman yanlış anlaşılıyor. Vatandaşlar, evinin önünde, bahçesinde düğün yapabilir. Bu, yasak değil. Ancak ses konusunda özen gösterilmesi gerekiyor. Düğün sahiplerinin, yaşlı, hasta ve bebekleri rahatsız etmemeleri gerekiyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?