30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Davulculardan muhteşem gösteri

Burdur Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında davulcular muhteşem bir gösteri düzenledi. Sahur davulcuları söyledikleri beyitler ve manilerle vatandaşları eğlendirdi.

Sahur davulcularının başı Cahit Ak'ın organizesi ile bir araya gelen 14 davulcu ve 14 zurnacı, Ulu Cami yanında hazırlanan Ramazan akşamları platformunda davul zurna resitalleri ve okudukları birbirinden anlamlı mani ve beyitlerle muhteşem bir gösteri sundu.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Yardımcısı Mehmet Oral ve çok sayıda vatandaşın izlediği gösteride bir de sürpriz yaşandı. Türkiye Halk Oyunları birincisi Aziziye Köyü Teke Yöresi Halk Oyunları Ekibi, halk oyunları gösterisi yaparak Türkiye'de ilk kez 14 davul ve 14 zurna eşliğinde halk oyunları oynadı.
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gösterinin sonunda davul zurnacılar ve Aziziye Köyü Halk Oyunları Ekibi'ne teşekkür etti. Sebahattin Akkaya, "Ramazan davulculuğu Burdur'un yüzyıllardır süregelen bir geleneğidir ve biz bu geleneği sürdüreceğiz" diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik de yaptığı konuşmada "Ramazan davulculuğu bir kültürdür; ama bu gelenek Burdur'da daha da bir güzel. Çünkü, Türkiye'de belki de tek olarak davul zurnanın birlikte sahurda çalmaları sadece Burdur'da var, bu bizim kültürümüzün bir özelliği, bunun yaşatılması gerekir" dedi.

Zaman içerisinde kültürümüzde bir yozlaşma sergilendiğini anlatan Özçelik, şunları söyledi: "Ankara'da benim oturduğum semtte belediye başkanı tarafından davul-zurna çalınması yasaklanmış, 5-6 yıldır çalınıyordu. Sahur davul zurna ile daha da bir anlamlı oluyor."

Milletvekili Özçelik, davulcularla şakalaşırken, mani okurken nefesleri kesilen davulcular hakkında şöyle dedi: "Sigara içerler mani okurken nasılda belli oluyor, inşallah o arkadaşlarımız sigaranın verdiği zararı bugün iyice görmüşlerdir."
Gösterinin sonunda Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik davulcularla tek tek tokalaştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 18:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?