4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Denizcilik bayramı coşkusu

BURDUR'DA DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU

Denizcilik Bayramı'nın 84'üncü yıl dönümü kutlamalarına Burdur ev sahipliği yaptı.

Denizcilik Bayramı'nın 84'üncü yıl dönümü kutlamalarına Vali Süleyman Tapsız ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu katıldı.

Anadolu'da denizcilik kültürünün gelişmesine ve iç sularda su sporlarının yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacak olan Denizcilik Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya, Kocaeli, Muğla, Bolu, Giresun, Ordu, Adana, Ankara, Bitlis, Burdur, Hatay, Isparta, İstanbul, Kırşehir, Rize ve Trabzon'dan 73 yelken, 33 kano sporcusu mücadele etti

Kutlamalarda konuşan Vali Süleyman Tapsız, “Valilik olarak gölleri tanıtılarak buralarda su sporlarının yapılabildiğini herkese göstermek. Kano, yelken, kürek, su kayağı ve sörf gibi su sporlarını yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Müsteşar Hasan Naiboğlu ise iç suların daha aktif kullanılmasının sağlanması amacıyla göl, gölet ve barajlarda kutlamalar yapılmaya başlandığını belirterek, Van Gölü'nde, Atatürk Barajı'nda, Hazar Gölü'nde de benzer kutlamaların yapıldığını vurguladı.

Yerel sanatçıların konser verdiği kutlamalarda kano, kürek ve yelken yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalarda ayrıca deniz şehitlerinin anısına göle çelenk bırakıldı

BURDUR'DA DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
BURDUR'DA DENİZCİLİK BAYRAMI COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 13:52:00
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 18:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?