4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Dere yatakları ıslah edilecek

AKARSU VE DERE YATAKLARI ISLAH EDİLECEK

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, halk sağlığı için akarsu ve dere yataklarının ıslah edileceğini bildirdi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen’in başkanlığında akarsu ve dere yatakları ıslahı ile ilgili olarak İl Genel Meclis Salonu’nda bir toplantı yapıldı.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Özçimen, İstanbul’da yaşanan taşkınlar sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelgeye uyulması noktasında her şeyin yapılacağını belirtti.

Devletin kıt imkanlara rağmen taşkın önleme tesisi yaptığını söyleyen Vali Özçimen, “Mümkün olan her şeyi yaparak bu genelgeyi uygulama noktasında kaymakam ve belediye başkanlarımızla başarılı olacağız. Bizimle yola çıkacak arkadaşlara şu andan itibaren çok ciddi görevler düşecek” diye konuştu. Tüm dere yataklarını kontrolden geçirip gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Vali Özçimen,”Dere yatağını temizlemek için bölgeye gittiğimizde tapulu alanmış, ev varmış, arsa varmış gibi sorunlarla karşılaşmayacağız. Bu başkanlarımıza ve kaymakamlarımıza Başbakanımızın genelgesi doğrultusunda talimatımızdır” diyerek sözlerini tamamladı.

DUYARLI OLMALIYIZ

Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Recep Özbal ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesini açıklayarak okudu. Özbal, “Biz taşkın koruma tesisi yapmışız. İçine doğalgaz hattı geçirilmiş ve bir bölümü kapatılmış. Biz taşkın koruma tesisi yapmışız, içi molozlarla doldurulmuş. Bir anlamı kalmıyor o yapıların. Daha fazla duyarlı olmalıyız. Son genelge ile birlikte ilimizin tamamını gözden geçirip yapılması gereken ne varsa yaparak derelerimizi açacağız” dedi.

AKARSU VE DERE YATAKLARI ISLAH EDİLECEK
AKARSU VE DERE YATAKLARI ISLAH EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 10:57:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 11:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?