30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Devlet bakanı Kavaf Burdur'da

DEVLET BAKANI KAVAF BURDUR'DA

Gölhisar ilçesinde partililerle buluşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, engellileri odalarından çıkardıklarını söyledi.

Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça kasabasında 15 Kasım'da yapılacak seçimler için partililer ile buluşan Kavaf, üniversiteden mezun olduktan sonra dört ay kadar Gölhisar'da öğretmenlik yaptığını anlattı.

Kendilerini demokrasiye inanan insanlar olarak tanımlayan Kavaf, şöyle konuştu: "Bütün problemlerin çözüm merceğinin siyaset kurumu olduğuna inanan insanlarız. Demokrasiyi yaşatmak, siyaset kurumunun alanını genişletmek suretiyle ancak demokrasiyi bu şekilde yaşatabilirsiniz. Halkın katılımını, siyaset kurumu aracılığıyla yönetime yansıtmak iddiasıyla ortaya çıkmış kurulmuş bir parti olarak henüz kurumsallaşmayı tamamlayamadan bir buçuk yıl içerisinde sizlerin yoğun ilgisiyle 2003 Kasım ayında iktidara geldik. Temel felsefemiz vatandaşın hayat standardını yükseltmek, insanlık onuruna yaraşır bir yaşama biçimini sunmaktır. 7 yıl içerisinde vatandaşın beklentisini boşa çıkarmadık."

Burdur'un kendi ayakları üzerinde durabilen bir il olduğunu söyleyen Kavaf, sözlerine şöyle devam etti: "Burdur on iki yıldır SBS-ÖSS sınavında Türkiye şampiyonu olan bir il. Türkiye'nin en önemli sorununu iyi yetişmiş insan olduğunu biliyoruz. Biz nüfusumuzun gençliğiyle övünen bir milletiz."

Türkiye Cumhuriyeti'nde devrim niteliğinde bir reformla özürlü vatandaşlara evlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde bakım hizmeti sunduklarını anlatan Kavaf, şunları söyledi: "Biz engelli kardeşlerimizin onurlu yaşaması, çalışması ve üretmesi için çaba gösteriyoruz. Engelli ve özürlü vatandaşlar toplumda yok sayılıyorlardı, evlerinin odalarında, bodrumlarında gizlenen insanlardı ama onları kendi ayakları üzerinde duran bir birey haline getiriyoruz."

DEVLET BAKANI KAVAF BURDUR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:34:00
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?