30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Dirmil Güreşleri iptal edildi

Kırkpınar Güreşleri’nden 1 hafta sonra yapıldığı için rövanş olarak nitelendirilen ve 22 yıldır düzenlenen ‘Dirmil Güreşleri’, belediye tarafından kaldırıldı.

Burdur’un Altınyayla (Dirmil) İlçesinde 22 yıldır düzenlenen ve 2 yıldır da Altın Sipsi Ödülü’nün verildiği Dirmil Güreşleri, Altınyayla Belediyesi’ni zor durumda bıraktığı gerekçesiyle bu yıl yapılmayacağı bildirildi. Güreşlerin yerine ‘23. Geleneksel Yaylaların Yaylası Altınyayla Sipsi ve Kebap Festivali’ düzenlenecek.

Dünyanın en yüksek oktavlı çalgısı olan sipsi’si, Karanlık Kanyon’u ile ünlü Altınyayla (Dirmil)’da, Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin kaldırılmasına pehlivanlar ve bölge halkı tepki gösterdi. Altınyayla Belediye Başkanı Mehmet Tuğrul ise güreşlerin bugüne kadar Dirmil’e katkı sağlamadığını, aksine zararı olduğunu söyledi. Tuğrul, “Belediyemiz 6 ay pehlivanlarla anlaşmakla vaktini geçirdi. Pehlivanlara ödenen büyük paralar Dirmil dışına çıktı. Belediye bu paraları cebinden ödemek zorunda kaldı. Sponsor, ağa adayı bulunamaz oldu” dedi.

ARTIK KANIKSANDI, HEYECANINI YİTİRDİ
Başkan Tuğrul, güreşlerin iptalinin bir başka nedeninin ise Güreşlerin artık kanıtsandığını, heyecanının yitirdiğini, amacından uzaklaştığını belirterek, “Ben Dirmil’e bir şeyler vermek, Dirmil’i bir şeyler kazandırmak istiyorum, Dirmil’den hep para çıktı.Dirmil hep kaybeden taraf oldu, Belediye hep zararlı çıktı” diyerek, artık Dirmil’den para çıkması için değil, para girmesi için çalışılacağını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 19:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?