4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Diyanet İşleri Başkanı Burdur'a geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Teröre karşı bilinçli ve birlikte mücadele çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hizmetiçi eğitim toplantısına katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur'a geldi. Burdur Belediye Düğün Salonunda, Burdur merkez, ilçe ve köylerindeki tüm müftülük çalışanları ile bir araya gelen Başkan Bardakoğlu, İhtiyacı olan her insana şefkat eli uzatmak için görev yaptıklarını belirterek, "Dini ve dindarı sadece seccade üzerinde namaz kılmak ve oruç tutmak olarak algılamıyoruz" dedi. Bardakoğlu, " "Teröre karşı bilinçli ve birlikte mücadele çağrısında bulunuyoruz. Ülkenin en ücra köşelerinde bile görev yapan görevlilerimiz, sadece din adamı olarak değil, gönül doktoru olarak görev yapmaktadır. Hedefimiz sadece Türkiye değil, tüm dünya insanları. Şu an 50'ye yakın Türk ve İslam ülkesinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Hizmet verdiğimiz noktalara sağlıklı din hizmeti götürülmediği takdirde neler yaşanabileceğini tahmin edemiyorum" diye konuştu.

" 21. YÜZ YILDA YAŞADIĞIMIZIN FARKINDA OLARAK TOPLUMUMUZU BARIŞTIRICI, BİRLEŞTİRİCİ BİR HİZMET SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ"

Toplantının ardından Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek'i makamında ziyaret eden Başkan Bardakoğlu Vali Özbek'ten Burdur hakkında bilgi aldı.
Burdur ilinin Cumhuriyet döneminde çok aydın din adamları yetiştirdiğini hatırlatan Bardakoğlu, "Burdur'a kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sayesinde ilin tarihi ve kültürel derinliği gözler önüne sergilenecek. Biz Diyanet İşleri olarak 21. yy. da yaşadığımızın farkında olarak toplumumuzu barıştırıcı, birleştirici bir hizmet sunmaya gayret ediyoruz. Biz bu coğrafyalarda asırlardır birbirimiz sayarak severek yaşadık. Din ayrışmamamızı değil bir birimiz sevmememiz için bir vasıta oldu. Aslında gönlümüzde o huzuru bulabilirsek o huzuru bütün topluma yayabiliriz" açıklamalarında bulundu.

"DİN MENSUPLARI KAVGA EDERKEN DİNLERİNİ BU KAVGAYA KARIŞTIRIR"

Valilik ziyaretinde bir gazetecinin dinler arasındaki savaşlar hakkında yorumlarını sorması üzerine açıklama yapan Başkan Bardakoğlu "Dini kurumların, din adamların birbiriyle kavga etmesini isteyen birçok siyasetçi var. Dini kurumlar bu konuda kendini sorumlu hissedenler dinlerin böyle bir kavganın arasına koymamalıdır. Din kavga içinde değil sevgi ve barış için gelmiştir ve üstelik bu insanlığın savaşına alet olursa, siyasetçiler iki gün sonra barışır kavga eden dinler kalır. Bu gün hala haçlı seferlerini derin izlerini yaşıyoruz. İşin içine din katıldığı zaman o kavga daha uzlaşması zor bir kavga haline gelir. Din mensupları kavga ederken dinlerini bu kavgaya karıştırırlar. İnsanlar kavgalarını her zaman kutsal şeyleri alet eder" diye konuştu.

Bardakoğlu, Valilik ziyaretinin ardından dün annesini kaybeden Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'ya taziye ziyaretinde bulunarak Burdur'dan ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?