4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

'Doğayı Pedalla Koru' projesi tanıtıldı

BURDUR GÖLÜNÜ 'PEDALLA KORU' PROJESİ

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu ve Burdur Su Sporları Spor Kulübü Derneği'nin Burdur Gölü'ne dikkat çekmek için başlattıkları 'Doğayı Pedalla Koru' projesinin tanıtımı yapıldı.

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu İletişim Koordinatörü Gizem Altın Nance, 'Doğayı Pedalla Koru' projesi kapsamında, pilot il seçilen Burdur'da düzenlenecek bisiklet turları ile Burdur Gölü'ne dikkat çekmeye çalışacaklarını belirtti.

Projenin isminin 'Burdur'u Pedalla Koru' olduğunu anlatan Nance, şöyle konuştu: "Biz bisikletle, pedalla doğanın korunmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Burdur Gölü'nün çevresini saran ve Salda Gölü'ne kadar giden bir bisiklet parkuru oluşturacağız. Yerli ve yabancı turistleri Burdur Gölü'nü bisikletle keşfetmek üzere Burdur'a davet edeceğiz."

Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu Koordinatörü Yavuz Ergun ise Burdur Su Sporları Kulübü Kayıkhanesi'nde başlayan ve Isparta Senir üzerinden Salda Gölü'ne ulaşan bir bisiklet yolu hazırladıklarını ve bu bisiklet yolu sayesinde dikkatleri Burdur Gölü'ne çekeceklerini belirtti. 'Doğayı Pedalla Koru' projesinin doğanın bisikletle korunabileceğini göstermesi açısından Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten

Ergun, şunları söyledi: "Ancak bu, elbette son olmayacak. Bu proje başarıyla tamamlandıktan sonra amacımız Türkiye'de doğa bisikletçiliğinin gelişimini sağlamak ve benzer projeleri farklı alanlarda da uygulayarak hem biyolojik çeşitliliğin korunmasına hem de kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak."

BURDUR GÖLÜNÜ 'PEDALLA KORU' PROJESİ
BURDUR GÖLÜNÜ 'PEDALLA KORU' PROJESİ
BURDUR GÖLÜNÜ 'PEDALLA KORU' PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:11:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?