3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Dokumacılık kursiyerleri sertifika aldı

Dokumacılık kursiyerleri sertifika aldıBurdur'da Türk el dokumacılığı eğitimi alan kursiyerler Vali Rasih Özbek ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından sertifikalarını aldılar. 

Haziran ayında Burdur Halk Eğitim Merkezi, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Belediye tarafından ortaklaşa yürütülen Türk el dokumacılığının desteklenmesi, yeniden yapılandırılıp yaşatılması için, "Yeniden doğuş projesi" adı altında yapılan kurslarda, kursiyerler eğitim sürelerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. 

İl Halk Eğitim Merkezi binasında yapılan törene Vali Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve kursiyerler katıldı. Türk el dokumacılığının 6 aylık eğitimini alan 16 kursiyere, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam 18 Bin YTL kaynak ayrılarak desteklendiği bildirildi. 

Halk Eğitim çalışmalarının yıllardan beri ülkede ve birçok konuda halkı bilgilendirdiğini ve bir meslek sahibi yaptığını vurgulayan Vali Rasih Özbek, vatandaşların mefruşat denilen malzemenin kendi el işlemesi ile ürettiği taktirde, ekonomiye katkı sağladığını, hem de bir şeyler üretmenin tadını yaşadığını ve kursiyerlerin öğrendikleri bilgileri aile yaşamlarına yansıttıkları taktirde bu kursun çok daha faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?