30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Domuz gribi masaya yatırıldı

BURDUR'DA DOMUZ GRİBİ TOPLANTISI

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Burdur'da domuz gribi "H1N1" vakası olarak hiç kimsenin müşahade altında olmadığını söyledi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nu Valilik Brifing Salonunda topladı. Domuz gribi H1N1 vakaları hakkında bilgi veren Vali Özçimen, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nu H1N1 konusunda son durumu değerlendirmek için topladık. Bu toplantılar zaman zaman olacak. Çarşamba günü tekrar değerlendireceğiz. Şu an ilimizde endişe edilecek bir durum yok" dedi.

İlçelerde durum nedir, hangi hastanelerde hangi vakalar var hangi okullarda neler var tek tek ele aldıklarını anlatan Özçimen, şunları söyledi: "Burada gerek sağlık teşkilatı gerek milli eğitim teşkilatımıza çok önemli görev düşüyor. Salgının iyi yönetilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız grip özellikleri ortaya çıkmaya başladığı zaman her hastanın aile hekimi var. Çocuklarını aile hekimine götürecekler gecikmeden onların önerilerine göre işlem yapılacak."

Vali Özçimen, vatandaşların domuz gribi konusunda bilgilendirilmeleri için yerel basın ve yerel televizyondan destek istedi.

Kurban Bayramı'nda yapılacak resmi bayramlaşma töreni hakkında konuşan Vali Özçimen, bayramlaşma da birbirlerini gönülden kucaklayacaklarını fakat el sıkışmanın zaruretinin olmadığına inandığını belirtti.

Burdur'da vaka sayısı konusunda net açıklama yapmayan Burdur Valisi Özçimen, şöyle konuştu: "Burdur'da vakamız var. Şu an sayısı bizde kalsın. Takip ediyoruz, endişe edecek bir durum yok. Bu sayılar artarsa pandemi yönetiminde sıkıntı yaşarız. O bakımdan herkes kendi aile hekimine giderse, aile hekimi ateşli hastalıklara sevk eder, orada eleyebileceğimiz vakaları eleyelim. Çarşamba günü sayı verebilirim size, sonucu pozitif çıkan vakalarımız var. Bu 0-5 yaş hassas bir grup onu konuştuk."

Vali Özçimen, bir gazetecinin sorusu üzerine domuz gribi aşısı vurulmadığını, çünkü endişe edilecek grup da olmadığını söyledi.

BURDUR'DA DOMUZ GRİBİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 15:32:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 20:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?