30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Düğünlere sıkı markaj

Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Burdur’da vatandaşı rahatsız eden düğünlerin sona ereceği bir döneme girildiğini ifade etti.

Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, vatandaşların düğünlerinde yol
kapatamayacağını, kendi bahçelerinde ya da evlerinin yakınlarında bulunan boş arazilerde yapılan düğünlerde, düğün süresi boyunca vatandaşların ‘Düğünümüze silah getirmeyiniz ve konvoya katılmayınız’ yazan afişlerin asılacağını belirtti.Aydoğan, düğünlerde kesinlikle patlayıcı madde atılmayacağını, aşırı gürültü yapılmayacağını, cadde ve sokaklarda özel ve tüzel alanların işgal edilmeyeceğini söyledi.

Aydoğan, Burdur’daki düğünlerin alınan kararlar doğrultusunda saat 23.30 itibari ile sona ereceğini belirten konuşmasında, konvoylar için 5 araçtan fazla araca izin verilmeyeceğini dile getirdi. Vatandaşlardan, yapılan bir ihmalde hemen güvenlik güçlerine haber verilmesini ya da 155’i aramalarını isteyen İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, suç işleyen düğün sahipleri hakkında idari ve adli işlem yapılacağını vurguladı.

Düğünlere verilen kurallara vatandaşların uyduğunu söyleyen Aydoğan, yazılan cezalar ile ilgili olarak da bilgi verdi. Bugüne kadar düğünlerde 7 kişiye Kabahatler Kanunu’ndan 69 TL ceza yazıldığını, 1 vatandaşa ise Trafik Kanunu’ndan ceza yazıldığını dile getirdi.

Burdur İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, devreye konan kuralların, Burdur Belediyesi, Burdur Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması olduğunu sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:38:26
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 16:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?