3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Eğitim-Öğretim yılı başladı

Burdur'da Mehmet Yıldızlı İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle 41 bin 900 öğrenci ders başı yaptı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı açılış kutlamaları Mehmet Yıldızlı İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle devam etti.
Törene, Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Kd. Alb. Mehmet Hayta, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

41471 adet ders kitabının okullara dağıtıldığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, "öğrencilerimiz sınıflarına girdiğinde sıraların üzerine bırakılan 41 bin 471 adet ders kitabı ile buluşacak. İl genelinde 200 yerleşim yerinde ve 47 merkezde 41 bin 900 öğrenci ders başı yapacak ve bunlardan 4 bin 450 tanesi taşımalı sistem ile ders başı yapacak.

Burdur'da derslik başına İlköğretimlerde 18 öğrenci, Ortaöğretimlerde ise 19 öğrenci düşüyor. Öğretmen dağılımlarında ise ilköğretimde 18 ortaöğretimde ise 19 öğretmen düşüyor. Ders mevcudumuz ülke genelinde çok az Burdur için bu büyük bir avantaj. OKS ve ÖSS'de alınan başarıların en önemli faktörü de ders mevcududur" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Özbek ve beraberindekiler Okula yeni kurulan Kütüphanenin açılışını yaptıktan sonra sınıfları gezdi. İlköğretim öğrencilerinin bulunduğu bir sınıfa giren Özbek burada minik öğrencilere Atatürk resmi çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?