9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Ekici: 2004 'başarı yılı' diye anılacak

AK Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, düzenlediği basın toplantısında 2004 yılını değerlendirdi. Ekici, "2004 yılı Türkiye tarihinde ’başarılar yılı’ olarak anılacaktır" diye konuştu.

2004 yılında Türkiye’nin büyük hedeflerinin gerçeğe dönüştüğünü söyleyen İbrahim Ekici, "2004 yılı Türkiye tarihinde ’başarılar yılı’ olarak anılacaktır. 2001 yılında yaşanan krizde durma noktasına gelen Türkiye ekonomisi yeniden canlanmış, işçiden memura, çiftçiden emekliye herkesin yüzü yeniden gülmeye başlamıştır. Kapanan kepenkler açılmaya, dişliler dönmeye, çalışanlar evlerine ekmek taşımaya başlamışlardır. Ekonomide izlenen istikrarlı politikalarla rekor üstüne rekorlar kırılmış, yıllardır Türkiye’nin kaderi olarak anılan sorunlar geride bırakılmıştır. Enflasyon istikrarlı bir şekilde düşerken, büyüme hedefleri de kararlılıkla gerçekleştirilmiştir. Rakamlara yansıyan bu iyileşme halkın alım gücünü arttırmış, piyasaları canlandırmıştır. Türkiye bugün OECD ülkeleri içinde büyüme hızı bakımından birinci sıradadır. Bazı uluslararası gözlemci kuruluşların ifadesiyle, bu bir ’sessiz devrimdir.’ 2005 yılına da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi tam bir coşkuyla, tam bir motivasyonla başladık, öyle de sürdüreceğiz" dedi.

Enflasyonda elde edilen başarıların sonucu olarak liradan 6 sıfır atıldığını hatırlatan Ekici, "Böylece yeni bir yıla hem ulusal, hem de uluslararası itibarı artan Yeni Türk Lirası ile girdik. Yeni paramızın hepimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Temennimiz bir daha bol sıfırlı paralarla karşılaşmayacağımız istikrar ortamının hiç bitmemesidir. Ekonomimizde 2005 yılının ilk günlerinde kaydedilen diğer bir sevindirici haber ise faiz oranlarına ilişkin oldu. Seçimlerden hemen önce Ekim 2002 başında yüzde 70 düzeyinde olan iç borçlanma faiz oranlan, yüzde 19.8 seviyesine kadar düşürüldü. Böylece yıllar sonra ilk kez faiz oranları yüzde 20’nin altına indi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:45:42
Güncelleme :11 Ocak 2005 Salı 12:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?