30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Ekili alanlar sular altında

Bucak ve bölgesine son yalların en yüksek yağışının olması Bucak Ovası ve Kestel Ovasında ekili sahalar sular altında kaldı.

Bucak ilçesinden, Dereköy, Karapınar köylerinden Kestel köyünde bulunan düdenlere taşıyan Dsi kanalları yağışlarla tamamen dolarken, aşırı yağışlar ile Bucak ve Kestel Ovalarında onlarca dönüm ekili sahalar sular altında kaldı. Ekili sahaları sulardan kurtarmak için Bucak Ziraat Odası çalışmalara başladı.

Ziraat Odası Başkanı Ali Demirezen “Son yılların en güzel yağışı oldu. Yağışların ekili sahalarımıza büyük faydası var. Düdenlere taşıyan Devlet Su İşleri su kanalları tam olarak doldu. Kestel Köyünde bulunan Hacıhatıp, Toprak ve Yusufboğdu düdenleri Bucak belediyesinden sağlanan traktör ve kepçeli makineleri ile tıkanan yerler temizlendi. Düdenlerin temizlenmesi ile üç düden saniyede bin 300 litrenin üzerinde suyu yutmaya başladı” dedi.

Bucak ve Kestel ovasındaki sular altındaki ekili sahaları gezen Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz “Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek ve zararları minimum seviyeye indirmek için belediyemizce her türlü alet ve edevat desteğini vereceğiz” dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 12:08:21
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 12:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?