2
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Ekmekleri yorgandan geliyor

Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Karamusa köyünde 2006 yılında ekonomik nedenlerle kapanan yorgan fabrikası, 2011 yılında Emin Kayacan tarafından satın alındı. Yeniden açılan fabrika, köylüler için umut oldu. Kayacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında kurulan ve onlarca işçinin çalıştığı fabrikanın 2006 yılında ekonomik nedenlerle kapandığını anlattı.

2011 yılında fabrikayı satın alarak yeniden işletmeye başladığını dile getiren Kayacan, "Fabrikanın kapanmasıyla köylüler işsiz kalmıştı. Fabrikayı satın aldıktan sonra yavaş yavaş çalışmaya başladık. 2 aydan bu yana da Almanya'ya ihracat yapıyoruz" dedi.

- Ayda 5 bin yorgan üretiyorlar

Kayacan, ayda 5 bin yorgan üretme kapasitesine sahip olduklarını, kapasiteyi artırmayı planladıklarını kaydetti. Kapasitenin artmasıyla fabrikaya yeni işçi alacaklarını vurgulayan Kayacan, "Şu anda fabrikada 6 işçi çalışıyor. Ancak yaptığımız yorganlara talep artmaya başladı. Bu nedenle işçi sayımızı da artıracağız. Köylümüzü fabrikada çalıştırdıkça biz de seviniyoruz" diye konuştu.

Köylülerden Nergis Şengün ise fabrikada 3 ay önce çalışmaya başladığını ve aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti. Fabrika açık kaldığı sürece çalışmaya devam edeceğini belirten Şengün, "Burada çalıştığım için çok mutluyum. Fabrikanın biraz daha büyüyerek işçi sayısını artırmasını bekliyoruz. Böylece çevre köylere de katkısı olur" dedi.

- Kazandığı para ile çocuğunu üniversitede okutuyor

Fabrika çalışanlarından Naime Kuru, 1995 yılından itibaren 3 yıl çalıştığı fabrikada bu yıl yeniden çalışmaya başladığını söyledi. Fabrikadan aldığı paranın aile bütçesine büyük katkı sağladığına dikkati çeken Kuru, "Buradan kazandığım para ile çocuğumu üniversitede okutuyorum. Çevre köylerde yaşayanlar bize diye soruyor. Fabrikanın büyümesini, başkalarının da buradan geçinmesini diliyorum" diye konuştu. Fabrikanın eski sahibinin oğlu Çağlayan Öz ise Almanya'da yaşadığını ancak fabrikayı sattıkları Kayacan'a yardım için köyüne döndüğünü kaydetti. Fabrikadaki makinelerin çalışma sistemi ve üretimle ilgili bilgileri çalışanlara anlattığını ifade eden Öz, "Fabrikanın yeniden faaliyete geçmesine köylüler de sevindi. İşler tamamen oturana kadar burada kalacağım. Zaten ben de bu köydenim" diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı 17:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?