2
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Emine Nine'nin ATV tutkusu

Yarıköy'de yaşayan 75 yaşındaki Emine Kuruen, günlük işlerine gidip gelirken Atv kullanıyor.

Yaklaşık 3 ay önce ikinci el olarak satın aldığı Atv'yi (Dört tekerlek üzerinde hareket eden, içten yanmalı motorla güç alan tek ya da çift kişilik, her türlü zeminde yol alabilen araç) tarlaya, bahçeye, bağa, mezarlığa ve komşularına gidip gelirken kullanan Kuruen, ilerleyen yaşına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamıyor.

Kuruen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atv'nin günlük işlerini yapmasında zaman açısından büyük fayda sağladığını söyledi. Eskiden otomobil ve at arabası da kullandığını anlatan Kuruen, "ATV'yi rahat bir şekilde sürüyorum. Çalıştırması da kolay. Fren yaparken biraz zorlanıyorum ama sorun olmuyor" dedi.

ATV kullanmak, katır arabası kullanmaktan daha güzel

At arabası sürerken de Atv kullanırken de yolun sağından gittiğini,iki araç arasında pek fark olmadığını ifade eden Kuruen, araç kullanırken sürekli yolu kontrol ettiğini belirtti.

Genellikle sabah ya da akşam üzeri yola çıktığını, çünkü o saatlerde yolun boş olduğunu ifade eden Kuruen, "Atv kullanmak çok hoşuma gidiyor. Katır arabası kullanmaktan daha güzel. Zaten çevremdeki araçlar çok hızlandığı zaman yola çıkmıyorum" diye konuştu.

Kuruen, 4 yıl önce ölen eşinin de sürekli araç kullandığını, ondan bir şeyler öğrendiğini anlatarak, sağlığı elvirdiğince Atv'ye binmek istediğini vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2013 Cuma 18:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?