3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Engelli vatandaş yardım istedi

Burdur'un Bucak İlçesi Kızıllı Köyü'nde 34 yıldır sakat olarak yaşayan vatandaş, Burdur Valiliği'ne gelerek derdine çare aradı. 

6 yaşında geçirdiği bir hastalık yüzünden bedensel özürlü olarak hayatına devam etmek zorunda kalan ve bu yüzden çalışamayan, sadece aylık 150 YTL sakatlık maaşıyla biri 5, diğeri 1 yaşında olan çocuklarını ve görme problemi olan eşi Şaziye Tuna'yı da geçindirmek zorunda olan Ömer Ali Tuna, geçinebilmek için annesinin evinde yaşamak zorunda. 

Bugüne kadar gerekli yerlere müracaatta bulunan, ancak bir sonuç alamayan 40 yaşındaki yürüme engelli Ömer Ali Tuna, Burdur Valiliği'nden akülü sandalye isteğinde bulundu. Burdur Valisi M. Rasih Özbek'e derdini anlatarak akülü araç isteğinde bulunan Tuna, 34 yıldır kimseden yardım görmediğini, ancak ulaşımda çok zorluk çektiği için akülü araca ihtiyacı olduğunu, yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan yardım beklediğini ifade ederek, "Eğer, bana akülü sandalye verirlerse ulaşımda kolaylık sağlayacağım, bu sayede de çocuklarıma daha fazla ilgi gösterebileceğim" diyerek feryat etti. 

Yardım etmek istediklerini, ancak ellerinde akülü araç bulunmadığını belirten Burdur Valisi M. Rasih Özbek, "Daha önce Devlet Bakanımız buraya geldiğinde, hayırsever bir vatandaşımız araç dağıttı. Şu an elimizde araç yok. Ancak gerekli yerlerle görüşmeler yapacağım, sana en kısa sürede yardımcı olacağız" dedi. Vali Özbek, gerekli yerlerle görüşme yaparak, en kısa süre içinde aracın bulunması için talimat verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 14:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jasmin belak IP: 212.253.11.xxx Tarih : 30.09.2006 13:39:14
her engelli vatandaşa yardım etmelerini isriyorum bende Burdurda yaşıyo olsaydım ordaki engelli vatandaşlara kesinlikle yardım ederdim Burdur'a sesleniyorum ve o vatandaşlara yardımetmenizi rica ediyoru. ben 11 yaşında bir öğrenciyim vengelli vatandaşlara burda elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum sırf ben değil bütün arkadaşlarımlaheryere para bağışında bulunuyoruz.