4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Engellilere büyük alkış

10-16 Mayıs “Özürlüler Haftası” nedeniyle Bucak İsmail ve Şerife sarı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi tarafından çeşitli kutlama programları düzenlendi.

Bucak Kültür Merkezinde yapılan Özürlüler Haftası kutlamalarına ilçe kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akif Öztürk, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Burdur Rehabilitasyon Merkezi müdürü Mehmet Şimşek, hayırsever iş adamı İsmail Sarı, öğrenciler katıldı.

Özürlüler Haftası nedeniyle ilk konuşmayı Bucak İsmail ve Şerife Sarı Rehabilitasyon müdürü Bayram Keskin yaptı. Keskin “ Özürlüler haftasında çeşitli etkinlikler ile engellilerin sorunları dile getirilmekte ve çözüm yolları aranmaktadır. Gelişmiş ülkelerde özürlü oranı yüzde 4-5 iken, ülkemizde yüzde 12’leri bulmaktadır. Ülkemizde 239 bin 540 özürlü bulunmaktadır. İlçemizde ise özürlü oranı 320 kişidir. Yasal mevzuat açısından ülkemizde bir eksiklik yoktur. Gelişmiş ülkeler ile aynı düzeydedir” dedi.

Burdur Rehabilitasyon Müdürü Mehmet Şimşek ise yatığı konuşmada “Özürlü bireylerin değişen zamanlar içinde ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik olarak son yıllarda önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu yasal düzenlemeler özürlülerin refah seviyesini arttırmıştır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bucak İsmail ve Şerife sarı Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri dans gösterileri, Ispanaklı yumurta oyunu, şiirler, Pamuk Prenses oyun gösterisi, jimnastik gösterileri ve defile gösterileri sergilendi. Engelli öğrencilerin sergilediği gösteriler ve oyunlar Kültür Merkezindeki seyircileri büyüledi. Gösteriler sonrası öğrencilere küçük hediyeler dağıtıldı.

Bucak İsmail ve Şerife sarı Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 10- 16 Mayıs “Özürlüler Haftası” dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenleyecekler.

Halim Akca/Bucak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?