30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Eski hükümlüler iş sahibi oluyor

Eski hükümlüler, Burdur Koruma Kurulu Başkanlığı ve Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğü'nce topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Yeni iş sahibi olan eski hükümlüler, Burdur Koruma Kurulu Başkanı Denetim Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir tarafından bugün yeni işyerlerinde denetlendi.

Eski hükümlülerden Güngör Kaygısız ve Yalçın Özdemir'in manavcılık yaptıkları standı gezen Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir, eski hükümlülerle sohbet ederek yeni yerlerindeki durumlarını inceledi. Koruma Kurulu'na iş talebiyle başvuru yapan eski hükümlü Güngör Kaygısız, Cumhuriyet Savcısı Levent Kandemir'le yaptığı sohbet sırasında artık kendilerine suçlu gözüyle bakılmadığını, yetkililerin elinden tuttuğu hükümlülerin toplum tarafından sevilmeye başlandığını belirtti. Pazar yerindeki denetimlerine devam eden Cumhuriyet Savcısı Kandemir, eski hükümlü Güngör Kaygısız'ın manav standının ardından yeni iş sahibi olan ve pazar yerinde stant tahsis edilerek pazarcılık yapmaya başlayan eski hükümlü Yalçın Özdemir'le de görüştü.

Yalçın Özdemir, Cumhuriyet Savcısına kendisini iş sahibi yaptığı için teşekkür ederek şunları söyledi: "Biz anamızdan suçlu doğmadık. Annemiz bizi bebekken suçlu evladım diye başımızı okşamadı. Bizi hayat suçlu yaptı, yaşadıklarımız bizi hükümlü yaptı. Şimdi Koruma Kurulu sayesinde yeni bir hayata başladık. Az da olsa iş sahibiyiz. Rızkımızı kazanıp, evimize helal ekmek götürüyoruz."

Cumhuriyet Savcısı Kandemir ise Burdur Koruma Kurulu'nun kurulduğu günden bu yana kurula başvuru yapan eski hükümlülerden 11 kişiye iş, 15 kişiye eğitim, 7 kişiye ayni, 5 kişiye nakdi ve iki kişiye kredi yardımı yapıldığını söyledi.

Kandemir ayrıca, amaçlarının toplum refahı olduğunu, suçtan zarar gören kişilerin karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunların çözümü ile ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin meslek ve sanat edinmelerinde iş bulmalarında destekte bulunduklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?