30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Fakir Baykurt anılıyor

FAKİR BAYKURT 10. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ

Ünlü Yazar, eğitimci, sendikacı Fakir Baykurt, ölümünün 10.yılında Burdur’da adına kurulan FAKİR-DER tarafından çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Bu yıl 10.su yapılan “Fakir Baykurt 10.Kültür Sanat Günleri” adının verildiği Burdur Öğretmen Evi Önündeki Fakir Baykurt kavşağı’ndan Burdur Atatürk Anıtına kadar yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Kızı Işık Baykurt, yazar Yüksel Pazarkaya, FAKİR-DER Üyeleri, yaşayan arkadaşları ve Sevenleri katıldılar.

Kortejin Atatürk Anıtı önünde yerini almasından sonra kısa bir konuşma yapan FAKİR-DER Başkanı Nejdet İlgün, “Fakir Baykurt bir ulusun geleceğini, aydınlık yüzlü kılma mücadelesini, her anlamda yerine getirmeye çalışmış, sanatçı, eğitimci bir örgütçüdür. Onun içindir ki 10 yıldır onunla birlikte yürümekteyiz” diye konuştu.

Anma günlerinin başlaması nedeniyle Burdur Atatürk Anıtı önünde yapılan törenden sonra Tekel Binası Sergi salonunda Cavide Gürün ve Mehmet Akkaya’nın birlikte hazırladıkları Fotoğraf ve Resim sergisinin açılışı yapıldı.

10 yıldır her etkinlikte Babası adına düzenlenen etkinliklere katılan Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt’ta “10 yıl olmuş, aslında 10 senenin nasıl geçtiğini hiç farkında değiliz, ama her sene daha da anlayarak, daha da hissederek buradayız” diyerek, Babasına sahip çıkanlara teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 17:42:05
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 19:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?