4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Futbolcular öğrencilerle buluştu

ANTALYASPORLU FUTBOLCULAR BURDUR'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor ve Medya Topluluğu'nun düzenlediği söyleşide üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite öğrencilerine özgeçmişini anlatan Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 16 yaşında amatör futbol hayatına başladığını belirterek, insanın hayatı boyunca hep bir hedefinin olması gerektiğini söyledi.

Bir üniversitesi öğrencisinin futbolda şike iddiaları ve şike hakkında Spor Bakanlığı'ndan hiçbir yasa çıkmaması konusundaki sorusunu değerlendiren Özdilek, öğrencilere önce 'Futbol'da şike var mı?' diye sordu. Salonun çoğunluğundan 'Evet' yanıtını alan Özdilek, bu kez de 'Şike olduğunu kanıtlayıcı bir şey var mı?' diye sordu. Öğrencilerin bir kısmı 'hayır' bir kısmı da 'evet' yanıtını verdi. Öğrencilerin cevaplarını tebessüm ile karşılayan Özdilek, "Bir taraf var diyor, bir taraf yok diyor,

bakanlığımız bununla ilgili çalışma yaptığını belirtmişti. 14 yıl Beşiktaş'ta oynadım. Benim gibi büyük takım futbolcuları için bu söylemin bir önemi bile olamaz" dedi.

Milli Takım hakkındaki soruları da yanıtlayan Özdilek, öğrencilerin milli takım antrenörünün yabancı olmaması gerektiği şeklindeki düşüncelerini değerlendirerek, "Türk Milli Takımının antrenörlüğünü yapacak hocayı TFF belirlemiştir. 'Biz yabancı bir adamla çalışacağız' dediler. Bu sırada Türk kamuoyunda çok anketler yapıldı. Türk Milli Takımı en güzel başarılarını Türk Antrenörlerle yaşamıştır. Bizi en iyi bizler temsil ederiz. 2010 Dünya Kupası fikstürü çekildiğinde orada olmalıydık. Avrupa ve Dünya

arenasının ekolü bir takım olmak istiyorsak 2010 Avrupa Futbol Kupası'nda yer almalıyız" diye konuştu.

Anadolu takımlarının Süper Lig'de şampiyon oldukları anda Türk futbolunda bir devrimin yaşanacağını belirten Özdilek, futbol severler önce kentlerinin takımlarını tutmaları gerektiğini söyledi. Anadolu takımlarının şampiyon olmasını özellikle geçen yıl Sivasspor'un şampiyon olmasını çok istediğini belirten Özdilek, bir Anadolu takımının şampiyonluğunun bütün Anadolu takımlarına kuvvet vereceğini belirtti.

Futbolda şiddete karşı olduğunu belirten Mehmet Özdilek, Diyarbakırspor'un birkaç kendini bilmez yüzünden zor duruma düştüğünü söyledi. Mehmet Özdilek, "Diyarbakırspor sezon açıldığında ciddi bir ivme yakalayan kendi içinde ekonomik yapısını çözen iyi bir takım. Aslına bakılırsa son yaşanan olaylar özellikle Bursaspor maçı tasvip edilemez. Ama bunu tüm Diyarbakırsporlulara mal etmek olmaz. Futbolda şiddete karşıyım" dedi.

Mehmet Özdilek sözlerinin sonunda futbol hayatındaki unutamadıklarını ve şimdiki hedeflerini açıkladı. Özdilek konuşmasında Galatasaray'a attığı röveşatayı ve Fenerbahçe'ye attığı son dakika gölünü unutamadığını dile getirdi.

Antalyaspor için hedefini açıklayan teknik direktörü Özdilek, hafta sonu yapılacak olan Trabzonspor maçında Trabzon'u saf dışı bırakarak 34. haftada Manisa Spor ile karşılaşmak istediğini açıkladı. Söyleşi sonunda MAKÜ'lü öğrenciler Mehmet Özdilek'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Burdur programının devamında, Akdeniz Bölgesinde ilki açılan Antalya Spor Burdur Okulu'nun açılışını yaptı. Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile Burkent Halı Saha Tesisleri'nde açılan Antalyaspor kafilesi, Burdur Okulu'nun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ve katılımcılar saha içinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYASPORLU FUTBOLCULAR BURDUR'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
ANTALYASPORLU FUTBOLCULAR BURDUR'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:39:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 09:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?