3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Gaspçılardan tüyler ürperten itiraf

Burdur'un Bucak İlçesi'nde geçen 29 Eylül'de, evine girdikleri 49 yaşındaki Havva Özdamar'ı bıçaklayarak, kolundaki 8 bileziği çalan kar maskeli saldırganlar yakalandı. Maske, bıçak ve kanlı elbiselerini sakladıkları yerleri gösteren gaspçıların kana bulanmış elbiseleri, bir su kuyusunda bulundu.

Bucak'ın Konak Mahallesi'nde yaklaşık 1.5 ay önce eşi camiye giden Havva Özdamar'ın evine giren kar maskeli 2 kişi, dövdükten sonra bıçakladıkları kadının 8 bileziğini gasp ederek kaçmıştı.

Saldırganlar Y.A. ve ona yardım eden H.B., 5 Kasım'da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A. ile H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gasp olayını, Y.A. ile M.Y.'nin gerçekleştirdiği, H.B., E.S. ve A.A.'nın ise yardımcı olduğu belirlendi. Polis, sorgulamaların ardından izini buldukları M.Y., E.S. ve A.A.'nın da peşine düştü. Kısa süre sonra 3 zanlı da yakalandı.

KOLUNU KESECEKLERDİ

Maskeli gaspçılardan M.Y., olayın gerçekleştiği yere götürüldü. Polise, gaspı nasıl gerçekleştirdiklerini detaylarıyla anlatan M.Y.'nin soğukkanlılığı dikkati çekti. Kar maskelerini takarak evine girdikleri Havva Özdamar'ın bilezikleri vermek istememesi üzerine başına kuru sıkı tabancanın kabzasıyla vurup 5 yerinden bıçakladıklarını anlatan M.Y., daha sonra bilezikleri alıp kaçtıklarını söyledi. Gaspçı M.Y., bir ara kolunu kesmeyi bile düşündükleri Özdamar'ın elleri ve ayaklarını bağlayıp üzerine de kanepeyi bastırdıklarını aktardı.

KÜMESTE GİZLENDİLER

Daha sonra birkaç metre ötedeki tavuk kümesine gizlenerek kar maskelerini oraya bıraktıklarını, olayda kullandıkları bıçağı da İncirdere Mevkii yakınlarında toprağa gömdüklerini anlatan M.Y., kana bulanan elbiselerini de çuvalın içine koyup taş bağladıktan sonra yakınlardaki bir su kuyusuna attıklarını itiraf etti. İfadeler doğrultusunda gaspçıların kanlı elbiseleri yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuda bulundu. Tavuk kümesindeki 2 kar maskesi de ele geçirilirken, dedektörle yapılan tüm aramalara rağmen olayda kullanılan bıçak gömüldüğü yerde bulunamadı.

Y.A. ve H.B.'nin yanı sıra, M.Y., E.S. ve A.A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kullandıkları 15 ES 270 plakalı otomobile de el konuldu.

Olayın ardından bir süre hastanede tedavi gören Havva Özdamar'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 13:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?