30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Gaziler anıldı

19 Eylül Gaziler Günü Burdur’da düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmasına karar verilen 19 Eylül Gaziler Günü Burdur’da da kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı ve 58.Piyade Eğitim Alay komutanı Kurmay. Albay Cengiz Özen, Jandarma Komutanı Jan. Alb. Enver Aydın, Şehit Aileleri ile Gaziler ve aileleri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sonumu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Burdur Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hasan Öztürk, “Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, ancak tarih bilinciyle mümkündür. Terk milleti’nin her ferdi yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerin ve şehitlerimizin destanı sonraki nesillere aktarılır” dedi.

Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi burada da elde etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadelede gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı hala anlatılır, kahramanlık türküleri hala söylenir. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi ve şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 16:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?