4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Girişimcilere interaktif eğitim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu koordinasyonunda girişimciliğin özendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla TOBB TV üzerinden internet ortamından canlı yayında eğitim programı verildi.

İl Genç Girişimciler Koordinatörü Burdur Ticaret Borsası’nın evsahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programını, Burdur Ticaret Borsası (Burdur TB) Başkanı Baki Varol da, Burdur TB, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (Burdur TSO) ile Bucak TSO üyesi İl Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler kurullarının üyeleriyle birlikte takip etti. İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kenan Şahan ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Kanık ile kurul üyeleri, saat 10.30’da başlayan eğitim programını, verilen öğle yemeği arasının ardından günboyu izledi.

Tüm illerde oda veya borsaların koordinasyonunda genç ve kadın girişimciler kurullarının üyelerinin biraya geldiği salonlardaki internet üzerinden canlı yayında verilen interaktif eğitimde, ‘Karar alma ve liderlik’, ‘Yönetim teknikleri’ , ‘İletişim teknikleri’, ‘AB ve Türkiye Hibeler/fonlar’ konu başlıklarında bilgiler verdi, başarılı firmaların sahipleri de rol modeller olarak tecrübelerini paylaştı ve izleyenler de soru veya önerilerini e-posta ile aktardı.İnternet üzerinden yayın yapan TOBB TV’yi Borsa Meclis Salonu’nda projeksiyonla canlı izleyen kurul üyeleri, eğitim ve danışmanlık firmaların yönetim kurulu başkanları ile eğitmenleri, Sinan Ergin, Ahmet Ekiz ve Taner Özdeş’in verdiği bilgileri dikkatle dinledi.

Girişimcilik ve sürdürebilirliği için önemli bilgiler verildi. Çalışanlar, hedef kitleler, korku-endişe ve ikilemde olmanın neden olduğu kayıplar, kararlılık, beden dili, empati, açık belirlenmiş hedefler, çalışan-işveren-hedef kitle arasındaki iletişim, çalışanların özelliklerini belirlemek, güven verme, takdir etme, her zaman iyi düşünce ve duygunun önemi, işletmenin başarısı için çalışanlarının bakış açısının, doğru ve kaliteli yönetim organizasyonu yapılmasının önemlerine dikkat çekildi.

Ekonomist Dr. Deniz Gökçe Türkiye ve dünyada 1994, 1998 ve 2001 kriz dönemleri, cari açık, ekonomik büyüme ve diğer ekonomi konularında değerlendirme yaparken, rol modeller Yemeksepeti.com Genel Müdürü Nevzat Aydın ile Koton Mağazacılık ve Tekstil San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Yılmaz da, firmalarının kuruluşunu ve izledikleri stratejini anlattı. Rol modeller, rakiplere değil hedef kitle müşteriye göre strateji belirlenmesi gerektiği, firmaların aile olabilmesinin, çalışanların firmaya sahip çıkmasının önemine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 17:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?