4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Gökyüzüyle buluştular

BUCAK'TA GÖKYÜZÜ SEVDALILARI

Türk Hava Kurumu (THK) Bucak Şubesi ile Antalya Sportif Hava Kulübü işbirliği ile düzenlenen yamaç paraşütü kurslarında başarılı olan öğrenciler uçmaya başladı.

Yamaç paraşütü kursuna 2'si kadın 12 kursiyerin katıldığı bildirilirken, kursiyerlere temel uçuş bilgileri, uçuş teknikleri, yer eğitimleri verildiği kaydedildi. 12 günlük eğitim süreci içerisinde başarılı olan kursiyerlerin P2 uçus sertifikası almaya hak kazanacağı belirtilirken, eğitimlerin Antalya Sportif Hava Kulubü eğitmenleri Cemalettin Erolan ve Hakan Gürkan tarafından verildiği ifade edildi.

Antalya Sportif Hava Kulübü Başkanı Mustafa Ağırcan, "Bucak hava paraşütü için çok uygun fiziki şartlara sahip. Ama uçuşun başlaması için uygun bir yer yok. Hökez Tepesi yamaç paraşütü uçuş pisti için çok iyi bir alan ama altyapı çalışmaları gerekiyor" dedi.

Bucak Türk Hava Kurumu Başkanı Vedat Temiz ise kursa ilk önce 60 kişi başvuruda bulunduğunu ancak evraklarını zamanında tamamlayan 12 kursiyere yamaç paraşütü kursu verildiğini belirtti. Temiz, eğitimde uçuş aşamasına gelindiğini belirterek, uçuşların stadyumunda gerçekleştirildiğini söyledi.

BUCAK'TA GÖKYÜZÜ SEVDALILARI
BUCAK'TA GÖKYÜZÜ SEVDALILARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 12:35:03
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 18:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?