30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Gölhisar Belediyesi logosunu arıyor

GÖLHİSAR BELEDİYESİ, İLÇE LOGOSU YARIŞMASI DÜZENLEYECEK

Burdur’un Gölhisar ilçe Belediye Başkanı Veli Cantilav, Gölhisar’ı anlatacak logo tasarım yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Gölhisar Antik Kenti Kibrya’nın kültürünü yansıtan bir ilçe logosu istediğini belirten Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, logo yarışmasının tarihini belirlemediğini fakat Gölhisar İlçesinin bir ilçe logosuna ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Cantilav, yarışmanın ardından kabul edilen ilçe logosunun Gölhisar’da bulunun tüm parklarda ve caddelerde asılacağını aktardı.

Başkan Cantilav, “Kübüra İş Hanının isminde kültürümüze yakışır bir isim bulunarak Gölhisarımızın logosunu değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun için bir yarışma düzenleyeceğiz. Bu yarışmada en güzel amblem ve ismi bulan kişiye ödül vereceğiz. Dünya ülkelerinde medeniyetler kurmuş, medeniyetler götürmüş milletimize yakışır isimlerle önemli yerlerimize tarihimizde ve kültürümüzde ün yapmış değerlerin unutulmaması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Gölhisar’ımızın girişlerindeki anlamsız levhalar kıldırılarak Gölhisar’a yakışır Gölhisar’ımızı tanıtacak bakıldığı zaman insanların içini açacak tanıtıcı logolarla süslü yapıların gerçekleştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Başkan Cantilav, konuşmasının sonunda 700 sayfalık Gölhisar rehberi bastırılacağını, rehberde 10 yıldır arşivlenen belgelerle Gölhisar’ın kültür ve coğrafi yönünün anlatılacağının müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:47:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 10:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?