30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Göltaş Burdur'a açılıyor

2005 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca el konulan 9 şirketini, verdiği hukuk mücadelesinin ardından geçen yıl devralan Şevket Demirel, yatırım atağına geçti.

Şevket Demirel'e ait Göltaş Çimento Fabrikası'nın bir kuruluşu olan Göltaş Hazır Beton ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Budur’un Çendik Köyü'nde 13 bin dönüm alanda hazır beton santrali yatırımı yapıyor.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Burdur'a giden Göltaş Genel Müdürü Sertaç Bora Özyurt, Şevket Demirel'in Isparta'dan sonra Burdur'a da yatırım yaptığını kaydetti. Isparta ile Burdur arasındaki mesafenin kendileri için sıkıntı olduğunu ifade eden Özyurt, bu santral ile sıkıntının giderileceğini kaydetti.

Küresel krize rağmen bu işe giriştiklerini söyleyen Genel Müdür Özyurt, ''Müessesseler uzun vadeli yatırım kararı alırlar. Şevket Bey yatırım kararımızı destekledi. İl satış bayiimiz Çetin Bozcu'nun da katkılarıyla Burdur'a bu tesisi kazandırmayı amaçladık.Gerekli bütün izinlerimizi aldık'' şeklinde konuştu.

DARALMAYA RAĞMEN

Hazır beton işinde geçen yıl ülke genelinde yüzde 4.5 oranında daralma yaşandığını ifade eden Özyurt, 2008 yılında 70 milyon metreküp hazır betonun kullanıldığını hatırlattı.

Bunun 10 milyon metre küpünün Akdeniz Bölgesi'nde gerçekleştiğini söyleyen Özyurt, Burdur'un pastadaki payının ise yaklaşık 200 bin metreküp civarında olduğunu dile getirdi.Hedeflerinin bu yatırımla birlikte en az 100 bin metreküp hazır betonun inşaat sektöründe kullanılmasının sağlanması olduğunu kaydeden Göltaş Genel Müdürü Sertaç Bora Özyurt, şunları söyledi:

''Burdur ve Isparta, birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Bu yüzden evlerin, iş yerlerinin, kamu binalarının kesinlikle çok sağlam olması gerekiyor. Beton kalitesinin yüksek olması ile ancak hazır beton ile mümkün. Elle dökülen beton ile suyu, çimentosu, kumu bilgisayarlarla konulan çimentonun arasında ne kadar fark olacağı tahmin ediliyordur. Zaten hazır beton kullanımı konusunda kanun da var.''

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 09:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?