4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Gönüllü itfaiyecilere eğitim

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER EĞİTİLDİ

Burdur valiliği ve belediye başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği “Köylerde Gönüllü Yangın Timleri” eğitimine 49 köyden 147 gönüllü katıldı.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Köylerde Gönüllü Yangın Timleri” eğitim projesi başladı. Eğitime Burdur Merkeze bağlı 49 köyden toplam 147 gönüllü katıldı. Eğitim alanını ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen, “Burdur Eğitim kenti olması dolayısıyla bir çok şeye öncülük yapıyor. Bugünkü programda bunlardan biri. Türkiye’nin topraklarının yüzde 26’sı Burdur’un topraklarının yüzde 47’si orman. Dikilen ağaçları korumak önemli. Yangınlara karşı dikkatsizseniz 80 yılda yetişen ağaçları iki dakikada kaybedersiniz. Yangında ilk müdahale çok önemli” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise kursiyerlere Burdur’un geçmişte büyük yangınların yaşandığını söyledi. Yangınların her an yaşanabileceğini belirten Akkaya, gönüllü itfaiyecilere duyarlılık gösterdikleri için teşekkür etti.

İki bölüm halinde yapılan seminerin ilk bölümünde Burdur Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Ali Balak tarafından katılımcılara yangının çıkış sebepleri, yangına ilk müdahale konularında teorik eğitim verildi. Eğitimin ikinci bölümünde ise yangın söndürülmesi uygulamalı olarak gösterildi.

Seminer sonunda katılımcılara Gönüllü İtfaiyeci Sertifikaları protokol mensupları tarafından verildi.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER EĞİTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 10:17:00
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?