30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Göz doktorunun büyük başarısı

1998 Yılında Bucak Devlet Hastanesine atanan ve 2006 yılına kadar aynı hastanede çalışan ve daha sonra özel bir hastanede çalışmaya başlayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ferşat Muhacir ‘Avrupa Oftalmoloji (Göz Hastalıkları) Yeterlilik Kurulu Diploması’ Sınavına girerek, diplomayı almayı başardı. Muhacir, Türkiye’den bugüne kadar bu sınava girerek EBO diplomasını alan sadece toplam 19 göz hekimi var dedi.

Fransa’nın Paris kentinde senede bir kez ingilizce olarak yapılan yazılı ve sözlü sınavda, bir göz hekimin, hastaların tedavisi için gereken güncel klinik bilgi ve becerilerini avrupa standartlarında ölçerek, sınavında başarılı olan hekimlere FEBO (Fellow of European Board of Ophthalmology) ünvanı verilir ve bu diploma ile Avrupa’da bulunan her hastanede başka yeterlilik aranmaksızın görev yapabiliyorlar.

Op. Dr Ferşat Muhacir Bucak ilçesinde özel bir hastanede çalışırken, Göz Hastalıkları branşında yaptığı ameliyatlar ile başarısına başarı katarak ün kazanmasına yetinmeyerek Avrupa standartlarında doktor olmayı aldığı Oftalmoloji Diploması ile pekiştirdi.

Dr Muhacir, ‘Dünyada ender olarak yapılan canlı ameliyat yayını ile ilgili ‘Tedavide Şeffaflık ana ilkemizdir, canlı yayın ameliyatlarını yaklaşık 16 aydan beri uygulamaktayız, Hasta yakınları anında ameliyatı baştan sonuna kadar rahatlıkla iki monitörden izleyebiliyorlar. İstedikleri zaman bana sorularını sorabilirler. Ameliyatın tüm aşamalraını hasta yakınlarına asistanım anlatır. Ameliyat sonrası da hastalara ameliyatın CD’sini veriyoruz” dedi.

Op. Dr Ferşat Muhacir Avrupa Oftalmoloji Yeterlilik Diploma Sınavı girişini de değerlendirerek “Araştırmacı bir doktorum. Bu güne kadar binlerce hasta üzerinde tedavi ve ameliyatları gerçekleştirdim. Her zaman güncel kalmaya çalıştım ve altı aylık bir çalışma ile beraber yılların tecrübesini de katarak bu sınavda başarılı oldum. Her hekimin güncel kalmak adına böyle sınavlara girmesini tavsiye ederim. Hekimlerimizin bilgili ve becerikli olduklarına inanıyorum, yeter ki kendilerine güvensinler ve çekinmeden uluslararası arenada boy göstersinler dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?