7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Gürsel Tekin Burdur'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "28 Şubat ile hesaplaşılacaksa sadece eğitim reformu değil, 28 Şubat'ta milyar dolar milletin cebinden çalındı, bu paralar konuşulabildi mi, batan bankaların hesabı soruldu mu eğer soracaksanız bunların hesaplarını soralım" dedi.

Tekin, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 82. yıldönümünü kutlama etkinlikleri sebebiyle Burdur'a geldi. CHP Burdur İl teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Tekin, "Sadece 28 Şubat'ın rövanşını almak için eğitim sistemini değiştirip genç kızların okula gitmemesi için yeni imkanlar yapılıyor'

CHP'li Tekin, basın toplantısında ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim sistemi değişikliği konusunda görüşlerini açıkladı.
Burdur programı hakkında bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi uzun yıllardır iktidar olmamasına rağmen Anadolu'da hangi illere gitsem inançlı örgütü hep ayaktadır, sizlerle övünüyoruz, Türkiye'de de dünyada da çok benzeri olmayan bir siyasi partinin mensubu olmamız bize gurur vericidir. Siyaset iki alanda yapılır, siyaset biçimini bir kısım siyasetçiler iktidar endeksli yapar, nerede iktidar varsa orada siyaset yapar. Sizler gibi inançlı CHP'liler inançları doğrultusunda partimizden ayrılmadan siyaset yapan insanlarsınız, bende 30 yıldır bu ailenin neferi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün gölleriyle, gülleriyle, gönülleriyle taht kurmuş bir ilde olmak, bana da çok büyük bir mutluluk verdi. Biraz sonra da Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 82. yıldönümü nedeniyle resmi tören olacak ona katılacağız ve daha sonra salı pazarını gezeceğiz."

Eğitim sistemi değişikliğinin, üniversiteler, eğitim uzmanları tarafından görüş alınarak yapılması gerektiğini ifade eden Gürsel Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin gündeminde çok önemli sorunlar var, özellikle seçimden sonra Sayın Başbakanın bir balkon konuşması vardı, hepiniz hatırlıyorsanız '74 milyonun Başbakanı olacağım' demişti. Kendileri gibi düşünmeyen, kendileri gibi davranmayan herkesi düşman ilan eden bir siyasi anlayışla, bir iktidarla karşı karşıyayız. En sonunda dört artı dört ve dört, elbette eğitimde reform olur, eğitimde değişim olur ama bu reform, bu değişim kendi alanlarında uzmanlar tarafından konuşulur, uzmanlar tarafından tartışılır, dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de bu mümkündür. 2005 yılında yine aynı iktidarın bakanı Sayın Hüseyin Çelik, bir eğitim reformu deyip, o dönem gerçekten, bütün bilim adamları, eğitim uzmanları günlerce tartıştı konuştu ve şöyle dediler '30 yıllık eğitim planımızı yapıyoruz.' Şimdi ben burada Hüseyin Çelik'e soru sormak
istiyorum, Sayın Çelik, 2005'ten sonra bu son 6 yıl içinde 8 yıllık eğitimde ne aksaklık oldu, hangi yanlışlar oldu bizimle paylaşın. Bunu bilmeye hakkımız var. Tam aksine eğitim oranı yükselmiş, kız çocuklarının okul oranı yükselmiş, o zaman ne istiyorsunuz. Hangi gerekçelerle bunu gündeme getiriyorsunuz."

28 ŞUBATIN RÖVANŞINI ALMAK İSTİYOR

Eğitim sistemi değişikliğinin gündeme getirildiği tarihin 28 Şubat olduğunu belirten Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kinle, nefretle ülke yönetilmez, sadece ve sadece 28 Şubat'ın rövanşını almak için eğitim sistemini değiştirip, yeni eğitim sistemiyle köleleştirmek istiyor, genç kızlarımızın okula gitmemesi için yeni imkanlar hazırlanıyor. Eğer 28 Şubat ile hesaplaşılacaksa sadece eğitim reformu değil, 28 Şubat'ta milyar dolar milletin cebinden çalınan paralar konuşulabildi mi, batan bankaların hesabı soruldu mu eğer soracaksanız bunların hesaplarını soralım. Onların hesabını soramazlar çünkü bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklığını bozamazsınız bütün yolsuzlukların meşru ortakları iktidar kabinesindedir. Hergün Türkiye'de yeni bir sorun, yeni bir kriz."

İktidarı eleştiren Gürsel Tekin, konuşmasında Anayasa değişikliğine de değindi. Meclis Başkanı'nın il il gezdiğini dile getiren Gürsel Tekin, şöyle konuştu: "Meclis Başkanına seslenmek istiyorum, yeni anayasa yapacağız diye il il geziyor. Yeni anayasa ağır bir iş, bunun çalışmasını meclis başkanı yapıyor, yeni anayasa taraftarı olan meclis başkanına eğitim konusunda neden haber verilmiyor, oldu bittiye getirilen bir yasa tasarısı önümüze getirilecek, eğitimde reform olacaksa, eğitim uzmanları, üniversitelerin görüşü alınmalıdır. Türkiye'de siyasi partiler tarafından uzlaşı sağlanamıyorsa, yeni bir anayasa hakkında benimde kuşkularım var, AK Parti'nin yeni bir anayasa ihtiyacı olmayabilir ama bizim var."

FAŞİST ANLAYIŞ

Cezaevindeki milletvekillerinin Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirten Gürsel Tekin, şunları söyledi: "Bu Türkiye'nin gerçekten ayıbıdır. Millet tarafından seçilmiş milletvekillerinin parlamentoda olmaması, eğer iktidar gereğini yapmazsa bizde farklı eylem türlerini hayata geçireceğiz. Parlamentonun işlevi sesi kesiliyor, TRT-3 vardı, 50-60 yıllarındaki iktidarların aynısı ama milletine baskı yapan hiçbir iktidar ayakta kalmadı. Bu faşist anlayış daha fazla devam etmeyecek."

CHP Kurultayı'nı da değerlendiren Tekin, sözlerine şöyle son verdi: "CHP Kurultayı, sonuç itibariyle bir parti kendi anayasasını hukuk sistemini yapmıştır, çok sağduyulu bir kitle ile Türkiye'ye örnek olabilecek bir tüzük yaptık, şu an parlamentoda, 12 Eylül'le hesaplaşacağım iktidar, 12 Eylül'de getirilen siyasi partiler yasasını değiştirmiyor biz kanun teklifini verdik, bu yasa değişirse millet kendi vekilini seçecek. Eğer bu eğitim sistemi değişirse, tüm Türkiye'nin eğitim anlayışı değişecektir bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor, sivil toplum örgütleri ve eğitimcilerin büyük destek vermesi gerekiyor."

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 18:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?